Aparate dentare ortodontice

Intoarce-te la Aparate dentare

Alege aparatul dentar care ti se potriveste

Aparat ortodontic invizibil – Incognito  |  Aparat ortodontic fix-brackets din safir  

Ortodontia se ocupa cu diagnosticarea, prevenirea si tratamentul malocluziei, adica pozitiile incorecte ale dintilor si oaselor maxilare care influenteaza echilibrul fetei, armonia profilului, masticatia corecta si nu in ultimul rand zambetul.

DENTESSE ofera in cele doua clinici din Iasi si Husi tratamente ortodontice complete, pornind de la alinierea dintilor precum si rectificarea ocluziei (muscaturii).

Tratamentul ortodontic, se poate concentra numai pe deplasare dentara, sau se poate face cu controlul si modificarea cresterii faciale.  In acest ultim caz, ortodontia este mai bine definita ca “ortopedie dentofaciala”.

Tratamentul ortodontic poate fi realizat din motive pur estetice, in ceea ce priveste imbunatatirea aspectului general al dintilor pacientilor. Cu toate acestea, exista ortodonti care lucreaza la reconstructia intregii fete in loc sa se concentreze exclusiv pe dinti. Tratamentul este cel mai frecvent prescris din motive practice, pentru furnizarea unei muscaturi functional imbunatatite.

Cum stiu daca am nevoie de aparate dentare ortodontice?

Numai medicul dentist sau specialistul ortodont poate determina daca puteti beneficia de tratament ortodontic. Bazandu-se pe instrumentele de diagnosticare care includ un examen clinic, un ortodont sau stomatolog, poate decide daca tratamentul cu aparate dentare este recomandat, si poate dezvolta un plan de tratament potrivit pentru dumneavoastra.

Ce fel de aparat ortodontic va trebui sa port?

Medicul ortodont va sti ce aparat se potriveste pentru problema dumneavoastra, putand recomanda unul din urmatoarele aparate dentare ortodontice:

Cat timp va trebui sa port aparatul dentar?

Planul de tratament depinde de dumneavoastra si de anomalile ortodontice. Majoritatea pacientilor poarta un aparat ortodontic intre 18 si 30 luni.

Cum se ingrijeste dantura cand port aparat dentar ortodontic?

Cu aparatul dentar ortodontic montat, igiena orala este mai importanta ca niciodata. Aparatele dentare ortodontice au spatii mici, caz in care particulele de alimente sunt prinse si pot forma rapid placa dentara. Periati cu atentie dupa fiecare masa cu o pasta de dinti cu fluor si o periuta de dinti cu peri moi dar si cu perii interdentare speciale. Clatiti bine si verificati dintii in oglinda pentru a va asigura ca sunt curati.

Medicul specialist ortodont este responsabil de coordonarea tratamentului dentar, iar acest lucru ar putea cuprinde orice plan de tratament ortodontic, inclusiv al diagnosticului, al examenelor si al tuturor procedeelor ortodontice.

Cat costa aparatele dentare ortodontice?

Medicul specialist ortodont este cel mai in masura sa calculeze un pret corect al tratamentului ortodontic, dupa consultatia de specialitate. Lista completa de tarife si servicii o puteti accesa aici.

Afla mai multe despre aparatul ortodontic invizibil – Incognito  sau  aparatul ortodontic cu brackets din safir .