Implant dentar

Intoarce-te la Implant dentar

Solutia perfecta pentru o dantura noua!

O dantura completa, functionala si estetica reprezinta o caracteristica de neinlocuit a unui standard de viata ridicat. Ce este de facut in cazul in care pierdem unul sau mai multi dinti?

Cauzele care determina pierderea dintilor sunt multiple: accidente, carii dentare care au dus la extractii, parodontoza sau varsta inaintata.

DENTESSE va ofera cea mai completa si eficienta modalitate de inlocuire a dintilor – implantul dentar.

Rolul implantului dentar

  • Inlocuieste radacina dintelui pierdut si previne migrarea dintilor invecinati
  • Permite protezarea fixa in situatiile cand s-ar fi impus purtarea protezelor mobile
  • Stopeaza procesul de atrofiere osoasa
  • Previne retractia gingiei si resorbtia osului
  • Rol esential in bio-estetica dentara

  • Implantul dentar este un dispozitiv de titan de inalta puritate, care inlocuieste radacina dintelui.
  • Implantul dentar se insera pe locul fostelor radacini, constituind practic baza noilor dinti, care vor avea rol functional şi o estetica asemanatoare dintilor naturali. Implanturile dentare pastreaza integritatea structurii faciale şi reduc inconvenientele asociate pierderii dintilor.

 

 

  • Implantul dentar este o solutie moderna si eficace cu numeroase avantaje fata de metodele clasice folosite in stomatologie. In cazul lipsei unuia sau mai multor dinti, o metoda de tratament excelenta este puntea sustinuta de implanturi.
  • Implantul dentar permite protezarea in situatiile in care s-ar fi impus purtarea de proteze mobile sau ar fi fost necesara slefuirea dintilor vecini sanatosi.
  • Implantul dentar opreste atrofia osoasa, previne migrarea dintilor si retractia gingiei.

Cum se desfasoara tratamentul?

Consultatia initiala pentru implantologie la DENTESSE va incepe cu o serie de radiografii si o evaluare clinica a pacientului, in vederea stabilirii unui diagnostic.

Clinica DENTESSE din Iasi este singura clinica din Moldova care dispune de un computer tomograf 3D (CBCT) cu tehnologie Cone Beam, pentru realizarea radiografiilor tridimensionale ale zonei unde vor fi inserate implanturile. Folosim apoi un software complex de planning al implantului, pentru evitarea zonelor unde osul nu are densitatea corespunzatoare, a nervilor, sinusurilor sau a canalului mentonian.  Nicio alta tehnologie nu poate inlocui computerul tomograf CBCT.

Daca medicul implantolog considera ca implantul dentar este solutia pentru problema dumneavoastra, etapele vor fi urmatoarele:

Etapa chirurgicala

Se introduce implantul dentar din titan in maxilarul dumneavoastra. In timpul necesar implantului sa se contopeasca cu osul-osteointegrare (6-12 saptamani), veti putea purta lucrari dentare provizorii. Daca este necesara extractia unui dinte, implantul dentar poate fi inserat in aceeasi sedinta. Procesul de vindecare dureaza in mod normal intre 3 si 5 luni, dar in unele cazuri, o lucrare dentara provizorie sau o proteza, va putea fi purtata.

Etapa protetica

Dupa ce implantul dentar se contopeste cu osul, se ataseaza o extensie a implantului – bontul protetic. Pe bontul protetic se construieste apoi un dinte din material ceramic sau compozit, pe suport metalic sau din zirconiu.

Igiena riguroasa, precum si verificari anuale ale implanturilor dentare efectuate in cadrul clinicii noastre cu un aparat special care masoara stabilitatea acestora, mentin implanturile in stare perfecta pentru multi ani. Daca veti mentine o igiena bucala corespunzatoare, implanturile dentare pot rezista toata viata. Statistici mondiale arata ca intre 85% si 99 % dintre implanturile inserate functioneaza fara probleme.
Este recomandata vizita periodica la medicul stomatolog pentru sedinte de control si igienizare profesionala cel putin o data pe an. Pentru a evita orice problema, controlul periodic la 6 luni este cel mai recomandat.
Interventia chirurgicala este complet nedureroasa, efectuandu-se sub anestezie locala. La cererea pacientului si in functie de complexitatea cazului se poate efectua analgosedarea asistata de medic specialist A.T.I. sau inhalo-sedarea. Citeste mai multe despre implantul dentar pe blogul Dentesse.
Costurile implantului dentar pot fi estimate corect dupa o consultatie la medicul specialist implantolog.
Tehnologia de fabricatie, materialele folosite, tipul implantului, traditia si experienta producatorului sunt doar cateva elemente care pot determina pretul unui implant dentar. Nu toate implanturile sunt la fel si nu toti producatorii ofera garantie pentru implanturi.
Implantul dentar este un corp strain ce va fi inserat in mandibula sau maxilarul dumneavoastra. Ca in orice domeniu, exista producatori de varf, cu experienta de zeci de ani, care au demonstrat in timp ca produc implanturi de calitate, cu o rata extrem de mica de pierderi, cat si producatori care, aparuti recent, fara experienta si traditie in domeniu, doresc acapararea pietii cu produse ieftine, dar de o calitate mai mult decat indoielnica. Un astfel de implant dentar este intr-adevar ieftin, dar prezinta riscuri majore. La Dentesse, am ales sa lucram doar cu producatori de renume, cu traditie si a caror produse utilizate in cele mai mari clinici dentare din lume. Implantul dentar este o procedura care nu ar trebui repetata. De aceea va sfatuim sa puneti in balanta toate aspectele colaterale, si nu doar pretul. Un implant de proasta calitate, poate duce la complicatii severe si traume ireversibile, in mai putin de 2 ani.
Implant dentar Iasi si Husi prin Dentesse.
Dentesse utilizeaza implanturi dentare MIS (USA) si BREDENT (Germania)