Incrustatii dentare

Intoarce-te la Estetica dentara

Dantura reconstruita cu aspect natural!

Incrustatiile dentare reprezinta piese de reconstructie ale dintilor. Acestea sunt considerate ca structuri intermediare intre plombe si coronite dentare si sunt utilizare atunci cand structura dintelui a fost afectata partial. Incrustatiile dentare ofera o estetica similara dintelui natural.

Materialele utilizate in realizarea incrustatiilor dentare difera in functie de tipologia problemei estetice si a cerintelor clientilor. Pentru o estetica si functionalitatea dintelui se recomanda materialul de tip zirconiu.

Beneficii pentru restaurarea dentara pe baza de incrustatii dentare:

  • mentinerea formei initiale a dintelui
  • protejeaza gingia
  • conservarea in proportie maximala a structurii osoase a dintelui
  • protejeaza dintii “vitali” (care nu au beneficiat inca de tratamentul de canal)
  • elimina sensibilitatea dentara

Incrustatiile dentare sunt de 2 tipuri:

  • Incrustatii dentare Inlay – reprezinta incrustatiile menite sa acopere functional si estetic o parte a dintelui (maselei afectate) avand aceeasi culoare cu cea a dintelui natural.
  • Incrustatii dentare Onlay – reprezinta o reconstructie mai detaliata in cazul in care maseaua a fost afectata mai profund. De aceea mai poarta si denumirea de “coroana partiala”.

Incrustatiile sunt recomandate in majoritatea cazurilor in care distructia dintelui nu este suficient de avansata pentru a necesita montarea unei coroane dentare. In plus acestea sunt o alternativa mult mai estetica si mai rezistentata decat obturatiile dentare, avand rezultate estetice foarte similare dintelui natural. Incrustatiile dentare sunt 100% personalizate si realizate de catre tehnicieni dentari cu experienta in laboratorul propriu DENTESSE.

Incrustatiile dentare sunt ideale atunci cand structura dintelui este partial afectata si nu este necesara interventia cu ajutorul coroanelor dentare. Acestea sunt ideale si pentru repararea cavitatilor apararute intre dinti (carii ce au afectat peretii laterali ai dintilor).

Incrustatiile dentare redau functionalitatea dintelui si de asemenea ofera o estetica impecabila. In plus, acestea prelungesc durata de viata a dintilor naturali si ofera un risc scazut pentru aparitia cariilor secundare.

Incrustatiile dentare pot fi realizate din zirconiu, ceramica, compozit sau aliaj. Recomandarea specialistilor DENTESSE este alegerea incrustatiilor din zirconiu. Incrustatiile dentare din zirconiu ofera un aspect estetic natural care este identic cu structurile dentare naturale, biocompatibil, rezistent si foarte durabil.