Protetica dentara

Intoarce-te la Estetica dentara

Toate tipurile de lucrari fixe si mobile

Lipsa unui dinte sau a unui grup de dinti lasa un loc liber pe arcada si poate produce tulburari fizionomice, fonetice si masticatorii, tulburari care pot determina afectiuni parodontale, articulare sau digestive. Cand un dinte are o distructie carioasa prea mare, atunci el va trebui acoperit cu o coroana dentara ca sa poata rezista in continuare la presiunea masticatorie.

Daca dintele nu poate fi salvat si este extras, spatiul lipsa poate fi completat fie printr-o lucrare protetica, punte dentara pe care noi o putem realiza in mod clasic sau prin intermediul tehnologiei computerizate CAD-CAM, fie cu ajutorul unui implant dentar.

Coroanele si puntile dentare sunt lucrari protetice fixe. Daca numarul de dinti pierduti este mare, se confectioneaza o proteza dentara care trebuie îndepartata zilnic pentru igienizare.

Lucrari protetice realizate prin tehnologie digitala CAD-CAM:

 

 • Lucrari protetice (coroane, punti dentare) integral ceramice si metalo-ceramice
 • Lucrari protetice din ceramica pe suport de zirconiu
 • Lucrari protetice din materiale nobile, seminobile
 • Fatetari ceramice sau compozite
 • Incrustatii din materiale nobile sau ceramica
 • Proteze scheletate clasice sau cu sisteme speciale
 • Proteze si punti pe implanturi
 • Proteze mobilizabile
 • Tratament de echilibrare ocluzala

Coroane ceramice pe suport de zirconiu

Utilizarea dioxidului de zirconiu in protetica dentara a inovat in ultimii ani conceptul de zambet natural si durabil,  coaroanele metalo-ceramice fiind inlocuite cu coroane de ceramica pe suport de zirconiu.

Dioxidul de zirconiu este un material foarte dur, de culoarea dintelui care, spre deosebire de metal, nu se toarna si nu este prelucrat manual in laborator, ci este frezat computerizat prin tehnologie CAD CAM.  Acest lucru permite o mare precizie si o potrivire perfecta pe bontul protetic. Pe acest schelet se picteaza manual ceramica de catre un tehnician ceramist.

Coroanele din ceramica pe suport de dioxid de zirconiu sunt mai usoare decat cele pe suport metalic, deci acomodarea cu noile lucrari protetice se realizeaza mult mai repede. Acest lucru este foarte important in special in cazul puntilor dentare cu multe elemente.

Nu exista pacienti alergici la acest material, este biocompatibil si bioinert.

Datorita complexitatii, realizarea unei coroane de zirconiu-ceramica dureaza ceva mai mult decat una metalo-ceramica (clasica), insa permite o reabilitare perfecta si obtinerea efectului maxim de naturalete.

5 avantaje pentru a alege coroane ceramice pe suport de zirconiu

 • Zirconiul este un material perfect biocompatibil,  nu provoaca nici un fel de alergie
 • Zirconiul este translucid, lumina trecand prin coroana intocmai ca prin dintele natural, fiind astfel cel mai recomandata varianta din punct de vedere estetic
 • Zirconiul are o foarte mica afinitate la placa bacteriana
 • Precizia lucrarii ceramice din zirconiu este garantata de realizarea structuri interne de catre computer prin taierea dintr-un bloc solid de oxid de zirconiu, frezarea  computerizata a coroanei CAD CAM
 • Oxidul de zirconiu este un material extrem de rezistent, utilizat si in medicina generala de exemplus pentru proteze de sold.
 • In clinicile DENTESSE utilizam zirconiul premium Nacera Pearl, produs de liderul mondial in domeniu DOCERAM Medical Ceramics GhBH (Germania)

Cea mai buna alegere pentru o lucrare protetica dentara este ceramica pe suport de zirconiu. Acesta este un material perfect biocompatibil, foarte rezistent si care ofera rezultate estetice de exceptie. Comparativ cu o structura metalo-ceramica clasica, structura ceramica-zirconiu ofera rezultate mult mai estetice si naturale.

Da, acest tip de lucrare protetica isi pastreaza un timp indelungat proprietatile si sunt mai rezistente in timp.

Coroanele ceramice pe suport de zirconiu au un grad de naturalete mult mai mare. Dioxidul de zirconiu este un material de culoarea dintelui care se prelucreaza, nu se toarna precum metalul, si este frezat computerizat prin tehnologia CAD CAM. Rezultate unei astfel de lucrari protetice sunt foarte estetice si mult mai rezistente in timp.