implanturi dentare

4 motive pentru care nu iti pui implanturi dentare

4 motive pentru care nu iti pui implanturi dentare. Si de ce aceste motive nu sunt reale.

 1. „Este prea scump sa imi pun implanturi dentare”

  Cu siguranta, implanturile dentare nu sunt ieftine. Dar ce implica aceasta procedura? Un implant este facut din aceleasi materiale folosite la interventii cum sunt protezele de sold. De asemenea, specialistul care face interventia trebuie sa posede cunostinte, indemanare si experienta. Nu orice medic stomatolog este si implantolog. Nu in ultimul rand, bontul protetic si coroana finala trebuie sa fie realizate din materiale de calitate si durabile.

  Atunci cand ne gandim la costul pentru implanturi dentare, trebuie sa luam in calcul si cat ne costa sa traim cu o dantura incompleta. Un adult are in medie 2 dinti lipsa. Odata cu dintii, pierdem si capacitatea de a mai consuma alimente sanatoase, cum sunt unele legume si fructe. Acest lucru poate influenta greutatea noastra, precum si sanatatea per total. Drept urmare, costurile unui astfel de stil de viata nu sunt deloc neglijabile.

  Cand unul sau mai multi dinti lipsesc, dintii ramasi preiau o incarcatura suplimentara in timpul mestecarii. Mai mult, cand mestecam cu dintii de pe singura parte, muschii de pe partea nefolosita ajung sa se atrofiaze. In timp, dintii din zonele unde exista spatii incep sa migreze.

  A avea implanturi dentare este considerat mai degraba un moft cosmetic. In realitate insa, un implant functioneaza la fel ca un dinte sanatos, asigurand sanatatea dintilor din jurul lui. O dantura completa nu este un lux, ci o necesitate!

 2. „Sunt prea batran sa imi mai pun implanturi dentare”

  Conceptul de batranete este unul relativ. Varsta a treia nu este sinonim cu un ritual de pierdere a danturii. Din contra, anii de pensie inseamna sa ne bucuram alaturi de familiile noastre tot mai mari. Iar pentru aceasta trebuie sa putem in continuare sa zambim si sa mancam ce ne dorim. Totodata, trebuie luat in calcul ca lipsa dintilor accentueaza prematur efectele imbatranirii. Drept urmare, o dantura completa este indicata la orice varsta.

 3. „Nu merit implanturi dentare”

  Problemele dentare apar din mai multe motive: ereditare, boli precum cancer si diabet, consum de narcotice, vizita prea tarziu la stomatolog din cauza fricii de dentist, accidente si igiena orala defectuoasa. Indiferent de cauza pierderii unuia sau mai multor dinti, sentimentul de vinovatie pentru aparitia acestor probleme nu are temei sa se manifeste. Trebuie avut in vedere faptul ca pentru a avea implanturi dentare este nevoie de ingrijire constanta. Daca suntem dispusi sa ne asumam responsabilitatea unei igiene orale, atunci nu este niciodata prea tarziu sa avem un zambet complet.

 4. „Mi-e frica de durere”

  Frica de dentist e ceea ce ii tine pe oameni departe de cabinetul stomatologic, inclusiv cand se impune o interventie precum pentru implanturi dentare, considerata o operatie dureroasa.

  La DENTESSE, interventia de implantare se face sub anestezie generala, in prezenta unui medic anestezist, motiv pentru care nu doare deloc.

  Este adevarat ca perioada de recuperare este resimtita diferit de fiecare pacient in parte. Din acest motiv, evaluarea initiala a pacientului ia in calcul inclusiv capacitatea de recuperare a acestuia pentru a putea determina sansele de reusita ale implantului.

  La aceasta ora, solutia cu implanturi dentare are o rata de succes mai mare de 90%, fiind cea mai buna varianta de reabilitare pentru un zambet estetic si functional.

Programeaza-te acum
pentru o consultatie

programeaza-te
programeaza-te acum
error: Content is protected !!