implantul dentar

Implantul dentar. Solutia ideala in cazul pierderii dintilor

Implantul dentar – solutia ideala in cazul pierderii dintilor. O dantura completa, functionala si estetica reprezinta o caracteristica de neinlocuit a unui standard de viata ridicat. Cauzele care determina pierderea dintilor sunt multiple: accidente, carii dentare care au dus la extractii, parodontoza sau varsta inaintata.

Implantul dentar. Solutia ideala in cazul pierderii dintilor

Implanturile dentare reprezinta o solutie fara compromis pentru inlocuirea dintilor pierduti.

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este un dispozitiv de titan de inalta puritate, care inlocuieste radacina dintelui natural, pierdut. Acesta se introduce in locul fostelor radacini, constituind practic baza noilor dinti, care vor avea rol functional si o estetica identica cu a dintilor naturali. Implanturile dentare pastreaza integritatea structurii faciale si reduc inconvenientele asociate pierderii dintilor.
Implantul dentar impiedica atrofia osoasa, previne migrarea dintilor si retractia gingiei.

Care sunt avantajele implantului dentar?

Implanturile dentare ofera multe avantaje, printre care:

 • Aspectul facial imbunatatit
  Lucrarile dentare ancorate pe implanturi dentare arata si dau senzatia de dinti naturali. Deoarece sunt concepute sa se integreze in os, implanturile devin permanente. Prin refacerea armoniei dentare, prin forma si culoare adecvate, aspectul general al zambetului si implicit al fetei se imbunatatesc considerabil.
 • Pronuntie corecta, vorbire imbunatatita
  Reproducerea identica a dintilor artificiali (lucrarile dentare) permite ca pronuntia sa nu fie in nici un fel influentata (in timpul articularii consoanelor, limba se „sprijina” pe dinti). In cazul protezelor mobile, miscarile acestora in gura pot cauza probleme de vorbire sau articulare a cuvintelor. Dintii fixati pe implanturi dentare nu se misca si va permit sa articulati cuvintele corect, lipsiti de stresul ca protezele mobile se pot misca sau aluneca.
 • Sanatate orala imbunatatita
  Implanturile dentare nu necesita sacrificarea prin slefuire a celorlalti dinti sanatosi, asa cum se intampla in cazul puntilor dentare, care se sprijina pe dintii naturali. Deoarece dintii vecini nu sunt slefuiti pentru a sprijini implantul, mai multi dinti naturali raman integri, imbunatatindu-va sanatatea orala pe termen lung. Implanturile individuale, permit, de asemenea, accesul mai usor la spatiile dintre dinti, imbunatatind igiena orala.
 • Usurinta in masticatie
  Protezele mobile, care mai in permanenta aluneca,determinand leziuni gingivale si chiar nevralgii si pot creea probleme de secretie salivara, pot face masticatia dificila. Dintii fixati pe implanturile dentare functioneaza ca si dintii dumneavoastra naturali, permitandu-va sa mancati alimentele preferate cu incredere si fara durere.
 • Stare de confort fizic si psihic mult imbunatatite
  Lucrarile dentare fixate pe implanturi
  elimina disconfortul psihic generat de mobilitatea lucrarilor dentare, insa si disconfortul fizic: leziuni, nevralgii, alergii, mobilitati dentare in cazul protezelor partiale, produs in gura de protezele mobile, deoarece implanturile devin parte integranta a organismului dumneavoastra, iar lucrarile de pe acestea sunt fixe.
 • Rezistenta
  Implanturile sunt confectionate din titan, material usor si foarte rezistent. Ele vor rezista in os foarte multi ani daca le acordati o atentie speciala. Cu o ingrijire adecvata la domiciliu si igienizari profesionale periodice, multe implanturi rezista o viata.

Cat timp vor rezista implanturile?

Igiena riguroasa, precum si verificari anuale ale implanturilor, efectuate radiologic si cu un aparat Ostell care masoara stabilitatea acestora, mentin implanturile in stare perfecta pentru multi ani.  Daca veti mentine o igiena bucala corespunzatoare si veti respecta indivatiile medicului, implanturile pot rezista toata viata. Statistici mondiale arata ca intre 85 % si 99 % dintre implanturile inserate functioneaza fara probleme.

E cazul sa va temeti de durere?

In practica stomatologica actuala sunt putine probleme pe care se pune accentul asa cum se pune pe acest aspect. Datorita evolutiei echipamentelor si medicatiei, precum si pregatirii echipei de anestezisti, interventia este complet nedureroasa. Cititi mai multe despre anestezie aici.

Cum imi vor afecta implanturile dentare viata?

Implanturile dentare va pot readuce zambetul si va pot ajuta sa va simtiti mai bine cu noua dantura fixa, eliminand anumite complexe ce pot aparea in public. Increderea in sine determina reusite, atat de ordin sentimental cat si profesional. Cu o dantura noua, fixa si stralucitoare, veti gandi pozitiv si va veti comporta ca atare.

Pana la ce varsta se pot pune implanturi dentare?

Ocazional, pacientii mai varstnici isi exprima ingrijorarea ca varsta lor ii poate impiedica sa beneficieze pe deplin de un implant dentar. Cu toate acestea, sanatatea este un factor mult mai important decat varsta, si daca sunteti suficient de sanatos pentru a vi se extrage un dinte, atunci sunteti destul de sanatos si pentru a beneficia de un implant. Acest tip de tratament dentar poate fi contraindicat in cazul anumitor boli cronice. Medicul specialist implantolog poate determina daca sunteti sau nu un candidat pentru aceasta procedura, dupa o evaluare atenta a tuturor testelor de sange, radiografice si istoricului dumneavoastra dentar.

E dreptul dumneavoastra sa fiti informati in legatura cu toate aspectele tratamentului prin implant dentar si de aceea nu ezitati sa puneti aceste intrebari medicului implantolog la care apelati. Pentru a evita complicatiile si dezamagirile ulterioare este bine sa adresati aceste intrebari inca de la inceput, la consultul initial. Un adevarat profesionist va va raspunde in detaliu la acestea.

Dr. Amelia Surdu Macovei
medic specialist Dentesse

Programeaza-te acum
pentru o consultatie

programeaza-te
programeaza-te acum
error: Content is protected !!