Ce tip de implant sa aleg?

Lipsa unui dinte sau a unui grup de dinti are un impact negativ atat asupra vietii sociale si a increderii in sine, cat si asupra starii generale de sanitate. Atunci cand un dinte lipsa creeaza disconfort, implantul dentar este solutia optima de tratament care reda estetica si functionalitatea danturii.

Initial, lansat in anii ’50, implantul dentar a parcurs un drum lung pana la forma actuala. Noile tehnologii:

  • CBCT (Cone Beam Computer Tomography)
  • CAD CAM (Computer aided design and manufacturing)
  • Planificare digitala

reduc riscul si cresc nivelul de siguranta al tratamentului cu implant dentar.

Avantajele implantului dentar:

Reda estetica si functionalitatea danturii
Implantul dentar inlocuieste radacina dintelui, oferind suportul ideal pentru coroana dentara. Pe termen lung, implantul dentar este optiunea ideala.

Dantura fixa nu mobila
Pierderea dintilor este traumatizanta. Purtarea unei proteze mobile nu este o solutie confortabila, iar efectele adverse ale acestui trip de tratament devin in scurt timp iremediabile sau extrem de costisitoare.
Implantul dentar permite protezarea fixa, cu un confort ridicat si un nivel inalt de calitate a vietii.

Previne imbatranirea faciala
Odata cu pierderea dintilor, structura osoasa se resoarbe, diminuand volumul facial si accentuand imbatranirea fetei

Previne bolile cardio-vasculare si digestive
Studiile au demonstrat ca infectiile dentare afecteaza sistemul cardio-vascular. Lipsa unei masticatii functionale sta la baza unui numar mare de boli ale aparatului digestiv.

Cost redus pe termen lung
In pofida unui cost initial mai mare decat in cazul altor tipuri de tratamente (punti dentare, proteze mobile), pe termen lung, durabilitatea tratamentului cu implanturi dentare face ca investitia initiala sa fie mult mai mica decat costul total al tratamentelor alternative, pe aceeasi perioada de timp.

Opreste pierderea osoasa
Osul maxilar scade in volum si densitate ca urmare a pierderii dintilor. Implantul dentar sustine structura osoasa intocmai ca dantura naturala.

 

Peste 5.000 de pacienti din Marea Britanie, Italia, Franta si Germania au ales clinicile Dentesse pentru tratament cu implant dentar.

 

 

Programeaza-te acum
pentru o consultatie

programeaza-te
programeaza-te acum
error: Content is protected !!