Ce trebuie sa stii daca doresti implantul dentar

Ce este implantul dentar?

Implanturile au ca rol inlocuirea radacinii dintelui, in cazul in care aceasta este deteriorata irecuperabil sau lipseste in totalitate. Gratie materialului 100% biocompatibil din care sunt construite, respectiv titan, implanturile se integreaza perfect in materialul osos in care sunt inserate.

De ce ai nevoie de implantul dentar?

Atunci cand un dinte se pierde, materialul osos in care acesta se gasea incepe sa se resoarba si dintii din jur migreaza in spatiul gol. Daca se pierd mai multi dinti si trece o perioada indelungata fara tratament, se poate ajunge la efecte vizibile precum micsorarea barbiei. Nu in ultimul rand, lipsa materialului osos nu permite implantul dentar.

Cum poti afla daca ai suficient material osos pentru implantul dentar?

O radiografie a cavitatii bucale poate releva atat densitatea materialului osos, cat si localizarea sinusurilor, in cazul in care este nevoie de relocarea acestora din calea implantului. Este recomandat ca clinica aleasa pentru tratament sa dispuna de un centru de imagistica performant, cu computer tomograf pentru investigatii calitative, in baza carora poate fi compilat cel mai bun plan de tratament.

Ce faci daca nu ai suficient material osos?

Aceasta deficienta se corecteaza printr-o interventie de aditie osoasa.

Care este durata de viata a implantului?

In conditii de igiena orala corespunzatoare si avand un material calitativ, un implant ar trebui sa reziste pe toata durata vietii. Exista mai multi producatori de implanturi, insa numai cateva branduri ofera calitate si precizie, cu o rata de succes de 98-100%.

Cum aleg implantul dentar?

Multi pacienti aleg implanturile in primul rand pe baza costului redus, fapt ce scade rata de succes a acestora. Consecinta imediata este ca interventiile ulterioare la implanturile defectuoase genereaza costuri finale mai mari fata de cele ale implanturilor calitative.

Cat dureaza procesul de implantare?

Exista mai multe tipuri de implanturi. In mod normal, dupa introducerea implantului se face o protezare provizorie pentru 3-5 luni, timp in care implantul se integreaza in materialul osos, dupa care se aplica coroana definitiva. Pentru pacientii care au nevoie sa isi inlocuiasca intreaga dantura, se apeleaza la sistemul Fast&Fixed de la Bredent, cu incarcare imediata, care pemite protezarea integrala. Intreaga procedura se efectueaza in 24 de ore, dupa care pacientul se bucura de o dantura completa. One day surgery!

Cat de dureroasa este interventia?

Implanturile si interventiile conexe pot fi efectuate numai sub anestezie, motiv pentru care durerea este inexistenta. In functie de complexitatea interventiei, se poate folosi anestezie locala sau chiar generala, sub monitorizarea unui medic anestezist. Poti resimti un disconfort usor post-anestezic.

Unde faci implantul dentar?

Avand in vedere ca un adult are, in medie, 2 dinti lipsa, nevoia tot mai mare de implanturi a generat o crestere a numarului de medici stomatologi care ofera acest serviciu. Cu toate acestea, rata de succes a unui implant este determinata inclusiv de specializarea si experienta implantologului, mai ales daca pentru implant sunt necesare interventii pregatitoare precum sinus lift si aditii osoase. La acestea se adauga dotarile clinicii. Avand in vedere necesitatea unui centru de imagistica, a unui laborator dentar pentru realizarea coroanelor finale si posibilitatea efectuarii anesteziilor locale sau generale, este recomandat sa te orientezi spre clinicile care dispun de toate aceste facilitati pentru o siguranta mai mare in succesul interventiei.

Programeaza-te acum
pentru o consultatie

programeaza-te
programeaza-te acum
error: Content is protected !!