detartraj cu ultrasunete

Detartraj cu ultrasunete pentru o igiena dentara corecta si completa

Detartraj cu ultrasunete – procedura esentiala pentru o igiena dentara completa si corecta. Ce este detartrajul cu ultrasunete, ce beneficii aduce fata de cel realizat manual si de ce trebuie sa il incluzi in sedinta de igienizare dentara, realizata cel putin de doua ori pe an? Citeste mai departe articolul si afla mai multe despre aceasta procedura.

Ce este detartrajul?

Alimentatia si igiena dentara sunt esentiale pentru o dantura sanatoasa. Cafeaua, colorantii din sucuri, nicotina, precum si igiena dentara precara contribuie la depunerea de tartru pe dinti, dar si pe alte zone dure: obturatii, proteze, implanturi dentare sau aparate dentare. Astfel, tartrul devine una din cele mai intalnite cauze ale bolii parodontale.

Detartrajul este o procedura stomatologica de profilaxie dentara, prin care sunt indepartate tartrul si placa bacteriana de pe suprafata dintilor. Practic, detartrajul disloca depozitele aderente de deasupra gingiei si de sub gingie. De obicei, se realizeaza intr-un pachet de igienizare dentara, care cuprinde periaj dentar si procedura de air-flow. Realizate impreuna, aceste manopere stomatologice asigura curatarea eficace si in profunzime a cavitatii bucale de placa bacteriana si tartrul depus.

Avantaje detartraj cu ultrasunete

Am stabilit ca detartrajul este procedeul prin care se indeparteaza tartrul. Acesta poate fi realizat atat manual, cat si cu ajutorul ultrasunetelor. Iata ce beneficii aduce detartrajul cu ultrasunete in fata celui realizat manual.

  • Ofera aceeasi eficienta ca detartrajul manual in cazul in care se doreste eliminarea tartrului de deasupra gingiei, dar este considerabil mai eficient atunci cand se doreste eliminarea placii bacteriene si a tartrului subgingival, la o profunzime mai mare de 4mm.
  • Este recomandat in cazul problemelor parodontale cronice, atunci cand pacientii necesita sedinte frecvente de detartraj.
  • Este o procedura mai putin invaziva pentru structurile fentare si cele gingivale.
  • Permite sedinte mai scurte decat cele in care detartrajul se efectueaza manual.

Programeaza acum in una din clinicile DENTESSE o sedinta de igienizare cu periaj dentar profesional, air-flow si detartraj cu ultrasunete.

Programeaza-te acum
pentru o consultatie

programeaza-te
programeaza-te acum
error: Content is protected !!