implant dentar

Cum se desfasoara tratamentul cu implant dentar?

Te intrebi cum se desfasoara tratamentul cu implant dentar? Exista situatii in care dantura naturala nu mai poate fi salvata, iar pierderea dintilor produce o serie de probleme legate nu numai de starea generala de sanatate, ci si de aspectul fetei. Vorbirea, alimentatia si zambetul sunt profund afectate, iar calitatea vietii scade considerabil.

Cum se desfasoara tratamentul cu implant dentar? 

Tratamentul cu implantul dentar este solutia tratamentelor dentare inovatoare capabila sa ne ofere un zambet si o viata noua in doar 24 de ore. Implantul dentar se realizeaza in 4 faze si debuteaza cu o consultatie la medicii specialisti in chirurgie si implantologie dentara:

1. Consultatia initial realizat de medicul specialist.
In cadrul primei vizite se realizeaza dosarul medical initial, avand la baza examinarea clinica, tomografia computerizata 3D realizata in cadrul clinicii, set de fotografii intra si extra-orale, amprentarea danturii existente, analiza ocluziei etc.

2. Planificarea interventiei.
Ulterior consultatiei, medicul specialist, cu ajutorul unui software dedicat, planifica intreaga procedura chirurgicala, stabilind tipul, numarul si pozitia implanturilor ce vor fi utilizate. Folosirea tehnologiilor moderne confera un grad ridicat de siguranta si predictibilitate.
Totodata, se solicita un set de analize generale ce determina starea de sanatate a pacientului, precum: analize de sange, electrocardiograma etc.

3. Inteventia chirurgicala
Pregatirea pentru interventie incepe cu cel putin 24 de ore inainte de data programata. Pacientul va urma intocmai indicatiile medicului specialist.
Procedura chirurgicala nu este una de lunga durata si se desfasoara sub anestezie locala si analgo-sedare, fiind complet nedureroasa.

4. Etapa protetica – provizorie si definitiva
Dupa finalizarea etapei chirurgicale, medicul specialist amprenteaza pozitia implanturilor, in vederea realizarii lucrarii protetice provizorii.
Lucrarea protetica provizorie realizata, are scopul de a reda zambetul pacientului si functionalitatea pe perioada vindecarii implanturilor. Perioada de vindecare poate dura, dupa caz, intre 6 si 9 luni.

Lucrarea protetica dentara definitiva se realizeaza dupa perioada de vindecare, atunci cand structura osoasa si gingivala este complet refacuta.
Pacientul are acum posibilitatea sa aleaga materialul din care se realizeaza lucrarea finala, forma si culoarea acesteia.

Vino sa cunosti experienta completa a implanturilor la DENTESSE. Programeaza-te acum https://dentesse.ro/programeaza-te/

Programeaza-te acum
pentru o consultatie

programeaza-te
programeaza-te acum
error: Content is protected !!