gummy smile

GUMMY SMILE – TRATAMENTUL ZAMBETULUI GINGIVAL

Ce este Gummy Smile? Daca te deranjeaza faptul ca atunci cand zambesti ti se dezgoleste si gingia inseamna ca ai un “zambet gingival” sau “gummy smile”. Afla ca exista solutii pentru acest inconvenient, pe care unii il considera inestetic.

GUMMY SMILE – TRATAMENTUL ZAMBETULUI GINGIVAL

Programeaza-te la unul din specialistii in parodontologie ai clinicii DENTESSE pentru a evalua de ce natura sunt cauzele si care este metoda de rezolvare pentru a imbunatati aspectul zambetului tau.

Zambetul gingival poate avea cauze diferite:

  1. gingia acopera in mod excesiv dintii frontali superiori facandu-i sa para foarte mici,
  2. buza superioara se ridica in zambet prea sus din cauza muschilor faciali prea puternici.

In primul caz, gummy smile se poate estompa cu laseul chirugical, remodeland, reconturand tesutul gingival care acopera in exces dintii frontali, rezultand un zambet absolut minunat. In functie de cazul clinic se aplica fie Gingivectomia fie Gingivoplastia, ambele proceduri fiind efectuate de care medicul parodontolog, specialist in tratarea gingiilor si a structurilor care sustin dintii.

Gingivectomia presupune indepartarea chirurgicala a unei bucati de gingie, in vreme ce gingivoplastia reprezinta remodelarea tesutului gingival sanatos din jurul dintilor. Ambele proceduri stomatologice sunt rezolvari simple si rapide ale gummy smile, efectuate prin chirurgie laser, procedura care, spre deosebire de chirurgia clasica, este mai rapida, mai putin dureroasa, cu sangerare minima si timp de vindecare scurt.

Cea de-a doua cauza a zambetului gingival are o rezolvare ce tine de domeniul medicinei estetice si este efectuata de medicul dermatolog al clinicii DENTESSE.

In acest caz, prin injectarea unei mici doze de toxina botulinica la nivelul buzei superioare se relaxeaza muschii responsabili de mimica zambetului. Procedura este minim-invaziva, dureaza doar cateva minute si este nedureroasa.

In urma diagnosticului si a unei analize atente a fizionomiei, medicul va alege procedura optima pentru obtinerea unui zambet estetic si indepartarea aspectului de gummy smile.

În cazul in care sunteti unul dintre pacientii care sunt deranjati de aspectul gummy smile, in clinica DENTESSE aveti posibilitatea sa beneficiati de ambele tipuri de proceduri, atat cele prin chirurgie laser cat si cele de medicina estetica.

Programeaza-te acum
pentru o consultatie

programeaza-te
programeaza-te acum
error: Content is protected !!