Ce trebuie sa stii inainte de a opta pentru implant dentar?

Tratamentul cu implant dentar este la momentul actual una dintre cele mai accesate manopere stomatologice. Studiile arata ca romanii incep sa constientizeze nevoia si importanta inlocuirii dintilor lipsa: numarul pacientilor care apeleaza la acest tratament este de 3 ori mai mare, fata de acum 5 ani.

Iata mai jos 5 din cele mai frecvente intrebari pe care echipa medicala a clinicilor DENTESSE le primeste din partea pacientilor.

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este cea mai buna solutie de inlocuire a unuia sau mai multor dinti lipsa. Este realizat dintr-un material biocompatibil cu organismul uman, care se introduce in osul maxilarului sau al mandibulei si inlocuieste perfect radacina dintelelui pierdut. Este la fel de rezistent precum dintele natural si sanatos.

Ce avantaje are un implant dentar?

Din ce in ce mai multi pacienti incep sa inteleaga avantajele pe care tratamentul cu implant dentar le aduce in fata metodelor clasice de inlocuire a dintilor lipsa.

Principalul beneficiu al implantului dentar este faptul ca previne resorbtia osoasa si migrarea dintilor, intrucat inlocuieste perfect radacina dintelui pierdut.

De asemenea, procesul de igienizare a implantului este mult mai firesc si comod (similar cu îngrijirea dintilor naturali), spre deosebire de proteza mobila care trebuie scoasa din cavitatea bucala la fiecare curatare. Totodata, dupa inserarea implantului dentar, pacientii nu simt niciun fel de disconfort, iar aspectul final este foarte natural.

Cine poate sa apeleze la acest tratament?

Oricine poate apela la tratamentul de inlocuire a unuia sau mai multor dinti lipsa cu implant dentar. Singura conditie este varsta minima de 18 ani. In urma unui set de analize generale ale starii de sanatate, medicul dentist poate valida in cele din urma accesarea tratamentului.

Cum decurge procedura chirurgicala de inserare a unui implant dentar?

Inserarea implantului dentar este o procedura chirurgicala care se opereaza exclusiv in cabinetul medicului stomatolog. Intreaga interventie se realizeaza sub anestezie locala, astfel incat pacientul nu simte niciun fel de durere sau disconfort.

Dupa ce implantul este inserat in gingie, medicul poate recomanda medicamentele antiinflamatorii, calmante care ajuta pacientul sa treaca cu bine peste procesul de vindecare. De asemenea, dieta este importanta dupa aceasta prima etapa: este recomandat a se consuma o alimentatie compusa din supe si preparate moi.

Cum alegi medicul dentist implantolog?

Pentru a fi siguri de reusita tratamentului cu implant dentar, cei mai multi pacienti cauta sa beneficieze de serviciile profesionale ale clinicilor stomatologice.

Expertiza echipei medicale, tehnicile modere de lucru precum si tehnologiile digitale utilizate recomanda Centrul Regional de Implantologie DENTESSE ca fiind cea mai buna optiune atunci cand alegi locul unde vrei sa realizezi un astfel de tratament.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Aici beneficiezi de

  • echipa medicala cu expertiza
  • cabinete dedicate pentru chirurgie oro-maxilo-faciala si implantologie orala
  • tehnologii digitale care asigura precizie si siguranta
  • centru de radiologie digitala 3D cu radiatii reduse
  • sala post-operator
  • laborator de tehnica dentara complet digitalizat
  • mediu modern si confortabil

Cat costa un implant dentar?

In cadrul clinicilor DENTESSE, toti pacientii beneficiaza de solutii profesionale de tratament cu implant dentar, incepand de la 1850 lei. Poti plati aceasta suma relaxat, cu ajutorul unui plan de finantare in rate, ce poate fi intre 6 și 60 de luni.

Afla mai multe despre tratamentul de inlocuire a dintilor cu implant dentar chiar de la unul dintre medicii specialisti implantologi ai clinicilor DENTESSE! Programeaza acum o consultatie prin apel la numarul de telefon 0232 210 105 sau prin completarea formularului online aici.

Programeaza-te acum
pentru o consultatie

programeaza-te
programeaza-te acum
error: Content is protected !!