3D technology in dentistry

Implantul dentar, in era stomatologiei digitale

O parte dintre pacientii care au nevoie de implanturi pentru a recapata o dantura estetica si functionala manifesta totusi reticente fata de aceasta procedura. Asta din cauza ca o privesc ca pe o interventie complicata, dureroasa, si care poate sa nu fie incununata de succes.
 
Motivele pentru care unele implanturi pot, intr-adevar, sa cedeze tin de planificarea imprecisa a interventiei, radiografiile defectuos efectuate si interpretarea gresita de catre personalul laboratorului dentar a informatiilor necesare pentru realizarea elementelor protetice.
 
Aceste probleme au fost eliminate aproape in totalitate de „recrutarea” tehnologiei  digitale in stomatologia mileniului 3
 
Folosind imaginile 3D obtinute digital prin intermediul scanarii cu computerul tomograf dentar, medicul chirurg poate sa isi planifice virtual interventia, luand in calcul functii anatomice vitale, cantitatea de os prezenta in falca și cerințele protetice.
 
Imaginile astfel obtinute sunt transmise mai departe catre tehnicienii de la laboratorul dentar. Acestia nu mai trebuie sa folosească scannerele proprii pentru a obtine forma coroanelor, ci au toate detaliile necesare stocate digital. 
 
La acestea se adauga posibilitatea de a crea elementele protetice prin intermediul tehnologiei digitale CAD-CAM, aspect care confera garantia ca elementul final se va potrivi intocmai pacientului, fara să atinga vase de sange sau nervi, cu o ocluzie perfecta si o estetica impecabila.
 
Procesul este astfel mult mai eficient din punct de vedere al timpului si al rezultatului. Mai mult, este creata o experienta imbunatatita inclusiv pentru pacient.
 
Mai precis, un singur computer tomograf dentar ia locul vechilor radiografii, pentru o cantitate mult mai redusă de radiații pentru pacient si cu un volum mult mai mare de informatii pentru medicul chirurg.
 
De asemenea, cantitatea impresionanta de detalii obtinute prin imagistica digitala arata pacientilor ca stomatologul are o intelegere perfecta a fiziologiei sale dentare, ceea ce duce la o incredere mult mai buna in tratamentul pe care il urmeaza.
 
Clinicile DENTESSE se aliniaza la cele mai moderne standarde mondiale pentru implanturi de cea mai buna calitate. Centrul nostru de imagistica este dotat cu un computer tomograf dentar ce realizeaza imagini 3D complexe si complete ale cavitatii bucale. Laboratorul dentar din cadrul clinicilor DENTESSE produce lucrari protetice de precizie maxima, gratie tehnologiei digitale CAD-CAM. Programati-va acum pentru experienta #DigitalDentistry.

Programeaza-te acum
pentru o consultatie

programeaza-te
programeaza-te acum
error: Content is protected !!