boli cardiovasculare

Probleme cardiace cauzate de infectiile dentare

Cel mai probabil sunteti familiari cu expresia „Sanatate, e mai buna decat toate!” si in mod cert aceasta afirmatie este mai mult decat adevarata. Tot la fel de adevarat este ca mai bine mai prevenim decat sa tratam si cel mai bun mod de a preveni este sa stim care sunt cauzele principale pentru bolile secolului XXI.

Unele dintre cele mai raspandite cauze de deces la nivel global sunt problemele cardiace. Conform Organizatie Mondiale a Sanatatii, peste 17 milioane de oameni mor anual datorita bolilor de inima. Evident exista mai multe cauze care determina apariatia bolilor de inima. Pe langa factorii genetici alte cauze cunoscute sunt stresul, tensiunea ridicata, colesterolul, fumatul sau uzul excesiv de alcool sau cofeina.

O alta cauza pentru problemele cardiace, mai putin cunoscuta in randul populatiei, insa cu toate acestea una foarte importanta, este infectia dentara. Cercetarile arata ca exista o conexiune intre infectiile dentare si bolile de inima, deoarece acestea slabesc bariera de protectie a organismului nostu. Cum se explica acest lucru? Dintii nostri sunt un organism viu, ca orice origanism acesta este atacat de diferite bacterii. Atunci cand bacteriile ataca tesuturile, acestea intra in sistemul nostru sangvin. Aceste bacterii cresc riscul creerii unei infectii la nivelul inimii.

Exista conditii specifice care sunt in legatura cu bolile de inima, printre care amintim:

  • Gingivita: Este un stadiu incipient al bolii gingivale si se dezvolta atunci cand bacteriile se acumuleaza in spatiul dintre gingie si dinte. Simptomele pot fi usoare precum: roseaza, umlaturi sau sangerare.
  • Paradontita: Este o forma mai avansata de boli ale gingiilor, atunci cand infectia este avansata. Bacteria elibereaza toxine care umfla tesutul din jur si formeaza buzunare infectate intre dinti si gingii. Netratata, infectia poate deteriora osul de sub gingii, cauzand gingiile sa se retraga de pe dinti.
  • Cavitatile: Sunt gauri mici in dinti cauzate de cariile dentare sau bacterii. Netratate aceste cavitati pot duce la infectii.

In mod evident o igienta orala corespunzatoare este un pas important in preventia problemelor cardiace de aceea clinicile DENTESSE va recomanda monitorizarea dentitiei si la orice semn de infectie sau problema la nivel dentar si gingival sa programati vizita la medicului stomatolog.

probleme-cardiace-cauzate-de-infectiile-dentare

Cand ar trebui sa ne auto sesizam cu privire la problemele gingivale:

  • Gingii rosii inflamate;
  • Sangerari dupa periaj;
  • Gingii care se retrag;
  • Durere atunci cand muscam sau mestecam;
  • Caderea dintilor permanenti.

In urma consultatiei la medicul stomatolog puteti stabili impreuna un plan de tratament. Este important sa retinem faptul ca sanatatea dintilor si a gingiilor este importanta pentru a va oferi o viata sanatoasa, ferita de probleme cardiace, disconfort sau alte boli conexe cauzate de infectiile la nivel dentar.

Va recomandam:

Programeaza-te acum
pentru o consultatie

programeaza-te
programeaza-te acum
error: Content is protected !!