proteza dentara iasi

Implant dentar sau proteza dentara. Ce sa alegi?

Implant dentar sau proteza dentara? Aceasta este intrebarea pe care cei mai multi pacienti cu dinti lipsa o au atunci cand cauta o solutie pentru un zambet complet. De ce medicii stomatologi recomanda implantul dentar si cum poate proteza dentara sa iti afecteze sanatatea dentara, afla mai jos.

Implant dentar sau proteza dentara?

Statisticile din Romania aduc cifre ingrijoratoare in ceea ce priveste numarul de oameni care au dinti lipsa: 4 din 10 romani se confrunta cu aceasta problema. Atat implantul dentar cat si proteza dentara sunt considerate doua metode acceptabile de restaurare a danturii. Cu toate acestea, implanturile dentare aduc mai multe beneficii importante. Iata 5 motive pentru care trebuie sa alegi implanturile dentare ca fiind cea mai buna solutie de inlocuire a dintilor lipsa.

Este o solutie durabila, pe viata

Principala diferenta dintre implant dentar si proteza dentara este faptul ca implantul dentar asigura o solutie permanenta si durabila, astfel incat sa dureze pe tot parcursul vietii.

Tratamentul cu implant dentar se insereaza in os, in timp ce proteza dentara este detasabila. Din acest motiv, proteza dentara se poate deforma sub apa fierbinte, se poate rupe sau sparge. Mai mult, este recomandat ca in termen de 7 ani de la prima utilizare sa fie inlocuita.

Asigura functiile dintelui natural

Implantul dentar a fost gandit astfel incat sa inlocuiasca radacina naturala a dintelui. In acest mod, previne resorbtia osoasa si migrarea dintilor, asigurand astfel functiile normale ale dintelui, precum: imbunatatirea vorbirii, a masticatiei, permitand consumul de alimente fara durere.

Pe de cealalta parte, proteza dentara presupune disconfort in purtarea ei si nu ofera siguranta in indeplinirea functiilor dentare.

Presupune o igiena mai buna

Implanturile dentare necesita acelasi mod de igienizare precum dintii naturali. Printr-o rutina care respecta periajul dentar realizat de doua ori pe zi, folosirea atei dentare si a apei de gura, precum si igienizarile dentare realizate o data la 6 luni, te poti bucura de o durata de viata indelungata a implantului dentar.

In schimb, protezele dentare sunt dificil de curatat. Nu numai ca trebuie scoase pentru o curatare speciala, dar necesita timp si efort in plus de fiecare data cand vrei sa faci aceasta operatiune.

Previne retractia gingivala

Spre deosebire de protezele dentare, implantul dentar previne pierderea de masa osoasa, intrucat inlocuieste radacina dintelui pierdut. In acest mod, protejeaza forma naturala a maxilarului si ofera un zambet frumos si sanatos.

Ofera un zambet autentic

Protezele dentare pot provoca retractia gingiilor, lucru care in cele din urma duce la deformarea formei maxilarului, care poate distorsiona si imbatrani prematur aspectul facial.

Majoritatea oamenilor nici nu observa implanturile dentare care au fost inserate. Asa cum am precizat deja, acestea arata si se comporta exact precum dintii naturali.

Cel mai bun mod de a afla daca implantul dentar este cea mai buna optiune pentru nevoia ta de a obtine din nou un zambet complet este sa planifici o consultatie cu unul din medicii stomatologi implantologi ai clinicilor DENTESSE!

Programeaza-te acum
pentru o consultatie

programeaza-te
programeaza-te acum
error: Content is protected !!