Puterea unui zambet

Descopera puterea unui zambet! In aceasta perioada avem nevoie mai mult ca niciodata sa fim uniti, responsabili si sa ne pastram spiritul optimist. Ca specialisti in stomatologie, mereu am privit zambetul ca pe o imagine de ansamblu, ca un important factor pentru starea de sanatate generala.

Un zambet – cel mai la indemana medicament

Multi dintre noi vedem zambetul ca pe o reactie fireasca la lucruri care ne bucura sau ne amuza. Insa cati dintre noi ne folosim de zambet prin alegere constienta si puternica, ca punct de sprijin pentru sanatate?
Studiile ne demonstreaza ca gestul in sine aduce multe beneficii pentru organism:

  • reduce stresul
  • regleaza presiunea sangelui
  • stimuleaza sistemul imunitar; gandurile negative se manifesta in reactii chimice care cresc nivelul de stres si scad imunitatea, in timp ce gandurile pozitive elibereaza neuropeptidele care ajuta la reducerea stresului
  • scade riscul de cancer

De aceea, sustinem cu orice prilej ca oamenii care zambesc sunt mai fericiti si mai sanatosi.

Zambetul e mai contagios decat orice!

Niciun virus, nicio tuse sau stranut nu sunt mai molipsitoare decat reactia de zambet, la zambet. Studiile arata ca atunci cand impartasim zambetul nostru si altora, atmosfera se destinde si oamenii sunt mai deschisi spre comunicarea libera. Mai mult de atat, este un antidot puternic impotriva durerii, stresului si conflictelor.

Ce trebuie sa facem sa zambim mai mult?

Aceasta perioada de carantina ne poate oferi un bun prilej sa redescoperim pasiunile care ne fac fericiti, dar de care nu am mai avut timp sa ne ocupam. Avem mai mult timp sa stimulam zambetul si starea de bine, prin vizionarea de filme si fotografii haioase, sa ne jucam mai des cu animalele de companie, sa citim povestioare haioase. Insa mai important decat toate acestea, avem timp sa descoperim puterea de a zambi chiar si in situatiie in care nu simtim nevoia.

Cand ne gandim la sanatate, cu totii ne dorim binele nostru si al familiilor noastre. Ramai conectat cu noi pe paginile de socializare si vezi ce alte sfaturi avem pentru tine pentru impiedicarea raspandirii noului virus.

Programeaza-te acum
pentru o consultatie

programeaza-te
programeaza-te acum
error: Content is protected !!