sangerare gingii

Sangerare gingivala – primul semn al gingivitei

Semne de sangerare gingivala? Gingivita este una dintre cele mai des intalnite afectiuni in randul populatiei si cea mai frecventa forma de boala parodontala. Multi dintre noi ignora sangerarea gingiilor, ca prim simptom al acestei afectiuni. Din nefericire, aceasta greseala aduce cu sine retragerea gingiei sau chiar pierderea dintilor.

Sangerare gingivala – primul semn al gingivitei

Cei mai multi specialisti clasifica gingivita ca o forma comuna si usoara a bolii gingivale. Aceasta se manifesta prin iritatia, roseatea, inflamarea si sangerarea gingiilor din jurul bazei dintilor, iar tratarea simptomelor este absolut importanta. In caz contrar, faza ei avansata duce la parodontita, iar mai apoi la retractia gingiei si chiar pierderea dintilor. Probabil va intrebati cum si ce anume provoaca aceasta problema dentara.

Inflamarea specifica este provocata in momentul in care sistemul de celule de aparare din organism nu isi mai poate indeplini functia. Acest lucru se intampla atunci cand apare o infectie bacteriena care il copleseste. Pentru ca este un mediu cald si umed, cavitatea bucala se prezinta ca un loc propice pentru dezvoltarea culturilor bacteriene. Aici, bacteriile se alimenteaza constant si depasesc puterea de aparare a organismului. Tot acest proces apare ca urmare a igienei dentare necorespunzatoare și a netratarii unor factori favorizanti precum tartrul, coroanele neadaptate, inghesuirile dentare si obturatiile necorespunzatoare.

Sangerarea gingiei – primul semn al gingivitei

Studiile arata ca 20-50% dintre oameni prezinta afectiuni ale gingiei. Iata care sunt principalele semne prin care organismul nostru incearca sa ne anunte ca exista o problema:

  • respiratie urat mirositoare
  • sangerari
  • gingii inflamate
  • retractie gingivala
  • gingii moi care pot fi dureroase la atingere

Cand sa consulti un medic

Desi este o afectiune intalnita frecvent, e bine sa consulti medicul dentist inca din momentul in care apar primele semne de sangerare. Recunoasterea si tratarea iritantilor ce ataca gingia previn cu succes efectele acestei afectiuni. De asemenea, grija pentru igiena orala  si alimentatie sunt la fel de importante. Medicii recomanda folosirea fluorului in spalarea dintilor, reducerea cantitatii de zahar din alimentatie si respectarea tuturor obiceiurilor de ingrijire. Pentru tratarea acestei probleme, de cele mai multe ori tratamentul include periajul profesional si indeparatrea obturatiilor  si a coroanelor neadaptate.

In cazurile in care boala paradontala este intr-o faza mai avansata, stomatologii din cadrul Clinicilor DENTESSE folosesc tratamentul laser LANAP®  Acest tip de laser este apreciat de catre specialistii in tratamente paradontale ca fiind o procedura de tratament minim invaziva, mult mai benefica decat procedurile clasice, chirurgicale.
Nu ignora semnele gingivitei ce pot parea obisnuite si apeleaza cat mai repede la un stomatolog specialist! Clinica DENTESSE iti ofera un consult integral si tratamente profesionale complete, in conditii medicale de cea mai inalta calitate.

Programeaza-te acum
pentru o consultatie

programeaza-te
programeaza-te acum
error: Content is protected !!