Urgente dentare in timpul izolarii la domiciliu. Ce facem?

Urgente dentare in timpul izolarii la domiciliu. Ce facem? Fiind expus asupra a numerosi factori care pot destabiliza starea de sanatate generala, organismul nostru poate fi vulnerabil in fata epidemiei actuale cu virusul COVID -19 . De aceea, sustinem imunitatea ca cel mai bun aliat impotriva virusului, iar sanatatea orala ca factor important de protectie.

Clinicile DENTESSE va sunt alaturi in perioada de carantina cu un ghid practic, conceput special pentru cazurile de urgente dentare la domiciliu.

Urgente dentare in timpul izolarii la domiciliu. Ce facem?

Contactateaza-ne prin email!

Doar un medic dentist are autoritatea de a stabili daca durerea pe care o resimtiti la nivelul dintilor este sau nu ingrijoratoare. Intrucat nu puteti beneficia imediat de consultatie de specialitate, prin buna comunicare cu medicul dentist veti obtine cea mai buna recomandare pe termen scurt, pe care o puteti aplica acasa.
Important! Contactati un specialist atunci cand aveti o problema dentara. Sfaturile din partea persoanelor nespecializate nu sunt sigure si pot fi periculoase pentru sanatate. De fiecare data cand ai nevoie de o recomandare medicala pentru o problema dentara ne poti scrie pe contact@dentesse.ro.

Nu apelati la automedicamentatie!

Chiar si in situatiile in care vizita stomatologica este imposibila, iar durerea de dinti devine greu de suportat, medicii stomatologi recomanda sa NU nu luati medicamentatie antiinflamatoare sau antibiotice, decat in cazul in care aceasta v-a fost recomandata de catre un specialist care cunoaste starea in care va aflati.
Daca apelati la antibiotice in mod eronat si mai ales fara a fi nevoie de ele, acestea pot aduce riscuri fara a avea niciun beneficiu in administrarea lor.

Cum evitam complicatiile unei urgente dentare netratate?

Abcesul dentar poate fi una din urmarile unei probleme dentare netratate. In cele mai multe cazuri, in lipsa unei igiene dentare corespunzatoare, acesta se poate extinde si poate afecta chiar si starea generala de sanatate. Pentru evitarea unor astfel de complicatii, medicii stomatologi insista asupra regulilor de igiena dentara zilnica la domiciliu:

● Spalati-va pe dinti de doua ori pe zi, folosind procedura de periaj corecta, timp de 2 minute
● Folositi pentru o igiena dentara completa si ata dentara, apa de gura, periuta interdentara si dusul bucal. In acest fel, puteti reduce orice risc de aparitie a cariilor si a urgentelor dentare

Unele urgente dentare pot avea drept simptome durerea de cap sau febra. E important sa nu intrati in panica si sa oferiti toate detaliile starii dumneavoastra de sanatate in comunicarea cu medicul stomatolog, pentru ca acesta sa va poata oferi cele mai bune indicatii de urmat.

De asemenea, pastrati o atitudine responsabila si preventiva in aceasta perioada, in care sa respectati toate masurile de protectie personala oferite de catre autoritati. Nu uitati ca un pacient bine informat este intotdeauna un pacient care stie sa aleaga ce e mai bun pentru sanatatea lui!

Programeaza-te acum
pentru o consultatie

programeaza-te
programeaza-te acum
error: Content is protected !!