Vizita la stomatolog in timpul sarcinii

Vizita la stomatolog in timpul sarcinii – cat de importanta este?

Din cele mai vechi timpuri s-a transmis o informatie conform careia pe timpul sarcinii dantura femeilor se strica. Afla ca este o informatie falsa! Cu o ingrijire dentara completa si corecta ce include si vizita stomatologica, zambetul tau de mamica va fi plin de bucurie.

Iata mai jos raspunsurile medicilor stomatologi DENTESSE la intrebarile cele mai des intalnite din partea pacientelor viitoare mamici.

Pot merge la dentist in timpul sarcinii?

Raspuns: Desigur. Este chiar indicat sa mentii vizita la medicul dentist periodica (o data la 6 luni) si sa programezi o vizita pentru orice anomalie sau durere pe care o observi la dantura ta, chiar si in timpul sarcinii. Actiunea rapida este cruciala si poate preveni riscul infectiilor ulterioare sau a agravarii problemelor.

Dupa cum bine stim sarcina implica modificari hormonale, modificari care determina schimbari la nivelul salivei, ceea ce favorizeaza depunerea placii bacterienii si a unui atac acid mai puternic pe suprafetele dentare. De aceea este recomandata vizita la medicul stomatolog pentru a controla aparitia problemelor potentiale.

Pot face radiografii dentare pe perioada sarcinii?

Raspuns: Radiografia dentara NU este contraindicata pe perioada sarcinii, fiind o procedura minim invaziva.

Un domeniu care a avansat foarte mult in prezent este radiologia. Multumita evolutiei tehnologice, la momentul acutal, o radiografie locala este echivalenta cu 10 minute de expunere la soare. Astfel nicio radiografie nu produce o doza de radiatii care sa provoace efecte adverse bebelusului. Cu toate acestea, in primul trimestru de sarcina cand embrionul se dezvolta, se recomanda evitarea oricarui tip de risc. Clinicile DENTESSE va pun la dispozitie cele mai noi tehnologii de radiografie si protectia necesara pentru ca tu si bebelusul tau sa fiti mereu in siguranta.

Pot face anestezie dentara pe perioada sarcinii?

Raspuns: Atunci cand sunt necesare tratamente extensive si necesita anestezia locala este bine de stiut ca acestea se pot utiliza. Anestezia se realizeaza intotdeauna in conformitate cu indicatiile oferite de medicul ginecolog si de asemenea aceasta necesita o dozare corespunzatoare. Intrucat primul trimestru este cel mai riscant pentru bebelus, este importanta comunicarea cu medicul ginecolog pentru a putea beneficia de cele mai sigure solutii.

Pot beneficia de un detartraj pe perioada sarcinii?

Raspuns: Cu siguranta DA! Detartrajul este cel mai indicat tratament profilactic pentru a beneficia de o igiena orala coespunzatoare. Vizita la medicul stomatolog impreuna cu detartrajul si periajul profesional periodic sunt cele mai bune metode de preventie a inflamatiei gingivale (o problema des intalnita pe perioada sarcinii). Medicii stomatologi recomanda cel putin doua igienizari pe parcursul sarcinii pentru a preveni aparitia problemelor dentare.

Antibioticele sunt interzise pe perioada sarcinii?

Raspuns: Este bine stiut faptul ca medicii stomatologi prescriu antibiotice pentru a preveni si trata infectiile dentare. Daca esti insarcinata si ai o problema dentara care necesita tratamentul cu antibiotic cel mai indicat este sa obtii acordul medicului ginecolog. Acesta iti va putea oferi cea mai indicata solutie in functie de nevoile tale personale.

Tine minte! Starea ta de sanatate in timpul sarcinii determina starea de sanatate a copilului tau! Igiena orala este foarte importanta atat pe perioada sarcinii cat si pe tot parcursul vietii. De asemenea este important sa fii mereu informata si sa te documentezi inainte de urmarea oricarui tratament si ia in considerare sa realizezi lucrarile dentare majore inainte sau dupa sarcina.

Programeaza-te acum
pentru o consultatie

programeaza-te
programeaza-te acum
error: Content is protected !!