aparat dentar iasi

Tratamentul cu aparat dentar si stima de sine

Cum influenteaza tratamentul cu aparat dentar stima de sine a unui individ? Cu totii am observat ca oamenii ale caror zambete dezvaluie niste dinti perfect aliniati si albi, par sa aiba mai multa incredere in ei decat alti indivizi. In sprijinul acestor opinii vin si numeroase cercetari realizate de-a lungul anilor, in urma carora concluziile au fost clare: cu cat o persoana zambeste mai des, cu atat este mai mare increderea pe care o poseda fata de propria persoana.

Tratamentul cu aparat dentar intareste stima de sine a copiilor

Aspectul si sanatatea danturii influenteaza stima de sine a unui individ, iar acest lucru se reflecta si in comportamentul social al acestuia. De aceea, ca parinti trebuie sa avem grija de evolutia si sanatatea dentitiei copiilor nostri prin incurajarea unor obiceiuri corecte de ingrijire dentara, vizite constante la medicul stomatolog pediatru, tratatamentul afectiunilor dentare si urmarea unor tratamente cu aparat dentar la timpul potrivit, atunci cand este cazul.

Afectiunile ortodontice pot sa apara la copii inca de la o varsta frageda, insa tratamentele acestora implica multa complianta din partea celor mici si din aceasta cauza initierea unor tratamente ortodontice este recomandata in jurul varstei de 7 ani, odata cu inceperea eruptiei dintilor permanenti.

Trainer-ul, un aparat dentar necesar pentru copiii mici

Inainte de varsta de 7 ani, tratamentele ortodontice se rezuma doar la prevenirea problemelor dentare prin indepartarea cauzelor care le produc: cel mai adesea sugerea suzetei, a degetului, dezvoltarea exagerata sau insuficienta a unuia dintre maxilare, respiratia pe gura, scrasnitul din dinti, impingerea dintilor cu limba etc. In majoritatea cazurilor, purtarea unui trainer dentar este o optiune ce corecteaza aceste obiceiuri vicioase dar aduc si alte beneficii precum reducerea riscului de aparitie a cariilor, corectarea anumitor anomalii ale pozitiei dintilor si arcadelor, obisnuirea copilului cu un aparat dentar, facand astfel mult mai usoara purtarea ulterioara a aparatelor fixe sau mobile, antrenarea musculaturii faciale ce ajuta la vorbirea corecta etc.

Indreptarea danturii este o necesitate medicala dar si una emotionala pentru copii, care resimt puternic orice diferență dintre ei și cei din jur.

Clinicile DENTESSE va ofera o gama complexa si completa de dispozitive si aparate de indreptare a dintilor. In functie de cazul clinic, specialistii in ortodontie din clinicile noastre va vor recomanda un aparat dentar, ca cea mai potrivita solutie din punct de vedere medical, iar dvs. aveti posibilitatea sa alegeti dintre mai multe optiuni.

Programeaza-te acum
pentru o consultatie

programeaza-te
programeaza-te acum
error: Content is protected !!