copil cu dinti de rechin

Copilul meu are 2 randuri de dinti!

Micutul tau creste si trece prin multe schimbari fizice. Astfel functioneaza in mod natural organismul, insa, exista unele modificari care pot parea ciudate si pot fi destul de ingrijoratoare.

 

Una dintre transformarile normale si naturale ale copilul dumneavoastra este eruptia dintilor permanenti – nu este nimic ciudat in legatura cu acest lucru. Dintii temporari, numiti si dinti de lapte, incep sa cada intre 5 si 7 ani, in general in ordinea in care au aparut si dupa un timp incep sa apara dintii permanenti, ceva mai mari si mai puternici decat primii.

Pentru unii copii, insa, procesul este un pic diferit: in loc sa-si piarda mai intai dintii de lapte, dintii permanenti vin mai devreme, creand doua randuri de dinti. Aceasta situatie dentara este temporara si va asiguram: copilul dumneavoastra nu este rechin! 😊 Pe masura ce dintii permanenti vor aparea, cei de lapte vor fi impinsi din gingii in mod natural.

 

In unele cazuri, insa, cand dintii permanenti au erupt intr-o alta locatie si nu sunt suficient de apropiati de locul unde sunt dintii de lapte pentru a-i impinge in mod natural, este necesara interventia medicului stomatolog. In urma unui consult si a analizei unei radiografii dentare, acesta va stabili daca trebuie intervenit asupra dintilor de lapte pentru extragerea lor, lasandu-i pe cei permanenti sa se dezvolte in mod corespunzator.

Dintii de rechin, asa cum se cheama aceasta anomalie dentara, nu au efecte pe termen lung, dar pentru a va asigura ca micutul dvs. nu va dezvolta dinti permanenti strambi, apelati cat mai curand posibil la un medic stomatolog pediatru. Este posibil ca acesta sa nu fie nevoit sa indeparteze imediat dintii din lapte, dar poate fi creat un plan de tratament care sa urmareasca cresterea sanatoasa a dintilor permanenti ai copilului dumneavoastra.

 

Programeaza azi o intalnire cu unul dintre medicii stomatologi pediatri ai Clinicii DENTESSE Kids & Teens si elimina orice urma de ingrijorare legata de dantura copilului tau!

Programeaza-te acum
pentru o consultatie

programeaza-te
programeaza-te acum
error: Content is protected !!