COVID-19 si copiii

Cum protejam copiii de virusul COVID-19? Cand actionam impreuna responsabil suntem mai puternici si trecem mai usor peste perioadele care ne pun la incercare. Pentru ca intotdeauna am facut tot posibilul pentru a va fi alaturi, noi, echipa clinicii DENTESSE Kids & Teens ramanem in continuare prezenti cu raspunsuri la intrebarile dumneavoastra, in spiritul sigurantei si sanatatii copiilor.

COVID-19 si copiii

Pot fi cei mici afectați de noul coronavirus? Da. Cei mici pot fi afectati, chiar daca nu prezinta simptomele de boala. Totusi, rapoartele realizate pana in momentul de fata arata ca in comparatie cu numarul de adulti afectati, cazurile de infectare a virusului in randul copiilor sunt mai rare. Cu toate acestea, copiii sunt in continuare in pericol de infectare daca nu ii protejam si nu actionam conform regulilor impuse de autoritati.

Ce simptome prezinta copiii in cazul infectarii?

Potrivit cazurilor confirmate pana acum, copiii infectati cu noul coronavirus au raportat simptome asemanatoare unei raceli obisnuite: febra, nas infundat si tuse. Mai rar, au fost raportate simptome gastrointestinale, precum varsaturi si diaree. Analizele realizate pana acum arata ca, in general, copiii prezinta aceste simptome intr-o forma mai usoara. Se stie ca virusul afecteaza persoanele de orice varsta, insa felul in care acesta afecteaza copiii este un subiect pe care specialistii inca il analizeaza.

Femeile insarcinate pot transmite coronavirus fatului?

Conform informatiilor actuale oferite de catre Organizatia UNICEF, in momentul de fata nu exista date suficiente pentru a stabili ce impact poate avea virusul asupra fatului. Este absolut important ca femeile insarcinate sa continue sa fie responsabile si sa ia masuri de precautie adecvate pentru a se proteja. In cazul in care apar simptome precum febra, tuse sau dificultati de respiratie, trebuie sa solicite din timp ingrijire medicala.

Ce trebuie sa fac?

Atitudinea responsabila, preventiva si mai ales calma sunt esentiale pentru felul in care abordam masurile de protectie pentru copii.
● In primul rand, copilul trebuie sa inteleaga cat de importante sunt obiceiurile sanatoase de igiena a mainilor si a cailor respiratorii. Iar acest lucru se invata cel mai bine prin exemplificarea comportamentului de igiena din partea parintilor.
● Fiind sezonul bolilor de gripa si raceala, nu trebuie sa ne alarmam la primul semn de tuse sau stranut. Pastrati in minte ca simptomele COVID-19 sunt similare cu cele ale unei simple raceli sau gripe.
● Parintii care observa ca micutii manifesta simptome specifice infectiei cu virus, trebuie sa se adreseze unui medic pediatru sau unui specialist in boli infectioase.

Ce trebuie sa fac in caz de urgenta dentara in timpul izolarii la domiciliu?

Recomandam ca de fiecare data cand cel mic prezinta o urgenta dentara sa contactati imediat prin mesaj la adresa contact@dentesse.ro. Numai un specialist are expertiza necesara de a va oferi recomandarile medicale pe care trebuie sa le urmati pentru evitarea altor complicatii. NU oferiti medicamentatie fara prescriptie medicala si NU UITATI ca numai printr-o igiena dentara corecta si completa putem tine departe orice problema dentara.

Programeaza-te acum
pentru o consultatie

programeaza-te
programeaza-te acum
error: Content is protected !!