INHALOSEDAREA – Metoda care “adoarme” frica de dentist

Peste 50% din populatie recunoaste teama de a merge la stomatolog. Evitarea cabinetului medical dentar duce insa la agravarea unor probleme usor tratabile, iar acest lucru este cu atat mai problematic in cazul copiilor. De altfel, principalul motiv pentru care dintii temporari sunt insuficient tratati il reprezinta atitudinea necooperanta a copiilor datorata starii de anxietate.

Pentru persoanele anxioase, care amana intervenţiile stomatologice de frica seringii sau a frezei, exista varianta sedarii cu protoxid de azot, un gaz ilariant.

Inhalosedarea induce pacientului o stare de bine, de relaxare şi, uneori, chiar de euforie.

Introdusa in programa universitara americana in anii ’60, inhalosedarea este folosita la aceasta ora in SUA de 90% din pedodonti, adica tocmai de stomatologii care lucreaza cu copii si care au o misiune atat de delicata. La Clinica Stomatologica DENTESSE Kids&Teens din Iasi, inhalosedarea se face asistata de un medic anestezist. In timpul interventiei terapeutice pacientul ramane constient si poate sa comunice cu medicul. De fapt, unul dintre meritele tehnicii este ca persoana de pe scaunul stomatologic pierde notiunea timpului si astfel stomatologul poate sa trateze cariile fara intrerupere.

Este singura modalitate de sedare lipsita de efecte pe termen lung. Dupa terminarea procedurii, pacientul va simti doar o stare de prospetime, nefiindu-i afectata capacitatea de concentrare si de coordonare, iar acesta poate parasi imediat cabinetul, neavand nici o restrictie.

Clinica Stomatologica DENTESSE Kids&Teens va asteapta impreuna cu o echipa specializata in tehnica de inhalosedare pentru a va oferi servicii de cea mai inalta calitate in cel mai scurt timp si intr-o atmosfera placuta si relaxanta!

Programeaza-te acum
pentru o consultatie

programeaza-te
programeaza-te acum
error: Content is protected !!