Salvarea dintelui in urma unui traumatism

Accidentele de joaca in urma carora copii isi traumatizeaza dintisorii sunt foarte frecvente in randul celor mici si trebuie luate masuri urgente pentru a-i salva.

Ca si parinte trebuie sa cunoasteti cum sa luati primele masuri de salvare a dintelui, iar specialistii Dentesse Kids & Teens va ofera cateva indicatii pretioase in acest sens:

In primul rand, păstrați-vă calmul și sunați de urgență medicul stomatolog pediatru!

In cazul fracturilor dentare:

o Cautati fragmentul dentar rupt si clatiti-l usor cu ser fiziologic sau sub jet de apa fara a-l peria.

o Pana ajungeti la cabinet, puneti bucatica de dinte in lapte sau ser fiziologic. In nici un caz nu tineti fragmentul dentar in servetel sau panza! Acesta trebuie pastrat intr-un mediu umed.

o Ajutati copilul sa clateasca gura si puneti o compresa rece pentru a ameliora durerea si umflatura.

Prezentati-va de urgenta la un medic stomatolog pediatru pentru a reface dintele fracturat. Cu cat timpul este mai scurt, cu atat sansa de refacere a dintelui este mai mare.

In cazul caderii dintelui in urma unui traumatism:

o Luati dintele si clatiti-l usor cu ser fiziologic sau sub jet de apa fara a-l peria. Atentie! Nu prindeti dintele de radacina ci de coroana acestuia!

o Daca este dinte definitiv, puteti incerca sa il repozitionati in alveola, punand copilul sa muste usor o compresa sterila impaturita, un tampon de tifon sau alt material textil.

o Daca acest lucru ne este posibil, este esential sa puneti dintele intr-un mediu care sa il conserve si sa ii pastreze functiile vitale pana la ajungerea in cabinetul stomatologic. Ideal ar fi lapte rece sau ser fiziologic, dar NU apa.

o Daca nu aveti la indemana lapte sau ser fiziologic, saliva poate fi un bun conservant. Instruiti copilul sa tine dintele rupt in cavitatea bucala in dreptul obrazului cu grija pentru a nu-l inghiti.

Ajungeti cat mai urgent la un cabinet stomatologic pentru copii, pentru a incerca recuperarea dintelui. Tineti cont ca, de rapiditatea cu care luati primele masuri de salvare a dinelui depinde si recuperarea acestuia. Laptele rece poate mentine functiile vitale ale dintelui cazut maxim 2 ore iar serul fiziologic sau saliva aproximativ o ora.

Notati-va in agenda numarul de telefon 0720 550428, al Clinicii Dentesse Kids & Teens, pentru a suna in caz de urgente de luni pana vineri de la ora 10:00 la 22:00, iar sambata de la 10:00 la 20:00. Locatia, in Palas Mall, parter, este una cunoscuta si facila. Echipa de medici specializati in stomatologie pediatrica va vor oferi cele mai bune tratamente si sfaturi de ingrijire dentara.

Trimite acest articol prietenilor tai si poti fi si tu un salvator!

Programeaza-te acum
pentru o consultatie

programeaza-te
programeaza-te acum
error: Content is protected !!