Sigilarile dentare – un ajutor puternic in lupta cu cariile copiilor

Ca sa putem intelege avantajul conferit de sigilarile dentare, trebuie mai intai sa explicam pericolul pus de cariile dentare, respectiv de cea mai frecvent intalnita boala a copilariei. Si asta deoarece cariile reusesc uneori sa isi faca aparitia chiar si in conditiile unei igiene orale corespunzatoare, iar in cele mai multe cazuri maselele sunt cele care au cel mai mult de suferit.

Pentru a intelege cum se intampla acest lucru, trebuie precizat ca dintii nostri sunt acoperiti permanent de o placa bacteriana.

In lipsa unui periaj regulat si a unor igienizari periodice la stomatolog, aceasta placa distruge treptat smaltul de la suprafata dintilor, ducand la carii. Iar santurile prezente la suprafata maselelor, unde peria de dinti ajunge mai greu, sunt principalele focare unde apar aceste carii.

Pentru a ne apara copiii de pericolul real a cariilor dentare se poate apela la una din cele mai eficiente metode de preventie, respectiv sigilarile dentare.

Acestea sunt aplicate intr-o pelicula lichida, de consistenta unui gel, in faliile maselelor. Ulterior, gelul se intareste si impiedica placa bacteriana sa mai actioneze asupra suprafetei acoperite.

Succesul oferit de sigilarile dentare este dat de durata de viata a sigilarilor, care rezista cativa ani. Pentru mentenanta, este bine ca starea acestora sa fie verificata periodic la stomatolog.

In pofida avantajului incontestabil pe care il ofera, sigilarile dentare nu trebuie vazute ca un inlocuitor al ingrijirii orale. Va asteptam in clinica DENTESSE KIDS&TEENS pentru a preveni cariile dentare ale copiilor dumneavoastra!

Programeaza-te acum
pentru o consultatie

programeaza-te
programeaza-te acum
error: Content is protected !!