Inhalosedare

Scapă De Frică Și Durere

Clinicile DENTESSE pun la dispoziție cele mai sigure și eficiente metode de sedare pentru procedurile stomatologice. Una dintre aceste proceduri este inhalosedarea sau funny gas, tehnica utilizată intensiv în Statele Unite ale Americii, Europa și Asia. Această procedura este “sedarea conștientă” și presupune inhalarea unui gaz sedativ. Protoxidul de azot în combinație cu oxigenul este unul dintre cele mai sigure gaze folosite în clinicile stomatologice.

Soluții optime pentru tine
PLATA ÎN RATE

Ce Simțiți Pe Durata Sedării?

Inhalosedarea se administrează prin intermediul unei maști care este pusă peste nas. Prin intermediul măștii, pacientul inhalează un amestec de oxigen și protoxid de azot.

Pe durata sedării, veți avea o stare generală bună. Vă veți simți ușor euforic și detașat de realitate. Simțurile tactile și termice, precum și percepția vizuală vor fi perturbate. De asemenea, veți simți o scădere a atenției, la care se va adăuga o stare de somnolență. Nu în ultimul rând, acuitatea sonoră poate fi afectată.

Cu toate acestea, pe toata durata sedării, veți rămâne conștient și veți avea capacitatea de a discuta cu medicul.

Acțiune netoxică, Recuperare Rapidă

În urma administrării inhalosedării, frica va fi îndepărtată foarte rapid. Durerea din timpul procedurilor este puternic diminuată. Acțiunea gazului ilariant este blândă și netoxică, substanța fiind complet eliminată din organism. După terminarea procedurii, timpul de recuperare este unul scurt, de maxim 3-5 minute.

Întrebări Frecvente

Inhalosedarea nu prezintă efecte adverse semnificative. Gazul ilariant nu este toxic și este eliminat complet din organism fără a fi metabolizat.

În general, toți pacienții care au o stare de sănătate bună, fără infecții respiratorii, pot opta pentru anestezia de tip inhalosedare. Acest tip de anestezie este de asemenea potrivit și pentru copiii care au probleme de anxietate sau frică de durere.

Da, această procedură acționează rapid, îndepărtează anxietatea pacientului și diminuează durerea.

După efectuarea tratamentului stomatologic sunt necesare circa 3 până la 5 minute pentru ca pacientul să se recupereze după anestezie.

Inhalosedarea este procedura de anestezie considerată cea mai sigură în practica stomatologică a zilelor noastre. Gazul de protoxid de azot în combinație cu oxigenul este unul dintre cele mai sigure și este de asemenea foarte indicat atât pentru adulți cât și pentru copii.

Analgosedare

Teama De Durere - Anulată

Sedarea este una dintre cele mai sigure și eficiente metode de a înlătura teama de dentist. Printre metodele de anestezie utilizate se numără și analgosedarea (sleeping dentistry). Aceasta presupune injectarea intravenoasă a unei substanțe medicamentoase cu efect calmant. Analgosedarea este recomandată persoanelor anxioase, cu teamă de durere și dentaro-fobici.

Soluții optime pentru tine
PLATA ÎN RATE

Sedare Monitorizată Constant

Substanța analgezică este administrată intravenos sub atentă monitorizare a unui medic specialist anestezist. Acesta va urmări constant circulația analgezicului, precum și impactul acestuia asupra funcțiilor vitale ale pacientului. În funcție de doza selectată, pacientul trece de la un somn adânc la unul ușor, după care se trezește complet.

Analgosedarea poate fi folosită la toate tipurile de intervenții dentare, nu doar cele chirurgicale. Procedura poate fi folosită la cererea pacientului sau dacă medicul constată necesitatea ei.

Avantajele Analgosedării

După ce efectul analgezicului își va face simțit efectul, nu veți mai simți durerea, dar nici sentimentul de teamă. De asemenea, nu veți mai percepe sunetele și mirosurile specifice unei intervenții dentare. Pe durata sedării pot fi efectuate mai multe tratamente. Deși veți părea adormiți, veți fi conștienți pe durata tratamentului. La final, vă veți simți odihnit și revigorat.

Întrebări Frecvente

Da, acest tip de anestezie elimină complet orice durere pe perioada efectuării tratamentului stomatologic.

Da, acest tip de procedură poate fi administrat și pentru copii, însă doar un medic anestezist poate determina dacă pacientului îi este potrivită anestezia de acest tip.

Tipul de anestezie este în general stabilit în funcție de recomandarea medicului specialist, dar și în funcție de preferințele pacientului.

Anestezie Generală

Avantajele Unei Sedări Complete

Anestezia generală permite realizarea mai multor tratamente într-o singură ședință. Pacientul are o siguranță sporită, într-atât încât poate fi administrată și în cazul copiilor. Siguranța este garantată, pe toată durata intervenției, de prezența medicului anestezist, care monitorizează semnele vitale. Prin sedare completă se elimină toate fobiile și durerile provocate de intervenția dentară.

Soluții optime pentru tine
PLATA ÎN RATE

Etapele Unei Anestezii

Prima dată se face o injecție în braț. Uneori se apelează și la o mască pe nas, dar de cele mai multe ori nu veți mai fi treaz în momentul aplicării acesteia.

Dacă intervenția poate rezulta în dureri mari post-operatorii, acest efect poate fi anulat cu încă o anestezie locală administrată încă din timpul sedării generale. În felul acesta, pacientul își revine din anestezie cu zona operată complet amorțită pentru câteva ore. În felul acesta, persoana operată are răgaz să ia alte calmante fără să resimtă durerile provocate de intervenție. Este mult mai ușor să previi apariția durerii decât să o tratezi după ce a început.

Când E Nevoie De Anestezie Generală

Acest tip de sedare este indicat în special pentru un plan de tratament complex, ce presupune intervenții de tipul: implant dentar, sinus lift, adiție osoasă, chirurgie maxilo-facială, etc. Această metoda asigură rezolvarea în cele mai bune condiții de siguranță și confort a procedurilor stomatologice.

Întrebări Frecvente

Da, medicul specialist ATI al clinicii noastre va monitoriza starea dumneavoastră pe tot parcursul intervenției.

După anestezia generală este posibil să resimțiți stări de greață, dureri în gât, uscăciune a gurii sau frisoane. De asemenea, nu se recomandă condusul după o astfel de procedură.

În funcție de durata anesteziei, aceasta se poate administra prin inhalare sau intravenos.