Coroane dentare estetice

Programeaza-te acum

Solutii estetice pentru o dantura de durata

Lipsa unui dinte sau a unui grup de dinti lasa un loc liber pe arcada si poate produce tulburari fizionomice, fonetice si masticatorii, tulburari care pot determina afectiuni parodontale, articulare sau digestive. Cand un dinte are o distructie carioasa prea mare, atunci el va trebui acoperit cu o coroana dentara ca sa poata rezista in continuare la presiunea masticatorie. Daca dintele nu poate fi salvat si este extras, spatiul lipsa poate fi completat fie printr-o lucrare protetica, proteza dentara fixa pe care noi o putem realiza in mod clasic sau prin intermediul tehnologiei computerizate CAD-CAM si cu ajutorul unui implant dentar.

Programeaza-te acum

Dinti ficsi realizati prin tehnologie digitala

Coroanele dentare realizate prin aceasta tehnologie pot fi din materiale estetice, ceramice, zirconiu, composit, respectiv cele din materiale nobile si seminobile.

In ultimii ani, lucrarile protetice metalo-ceramice  au fost inlocuite cu cele de ceramica si zirconiu. Asta deoarece dioxidul de zirconiu este un material usor, dar foarte dur, de culoarea dintelui care este frezat computerizat prin tehnologia digitala CAD-CAM. Ulterior, pe acest suport, ceramica este pictata manual de catre un tehnician ceramist. Zirconiul este biocompatibil si nu genereaza alergii.

Intrebari frecvente

Cea mai buna alegere pentru o lucrare protetica dentara este ceramica pe suport de zirconiu. Acesta este un material perfect biocompatibil, foarte rezistent si care ofera rezultate estetice de exceptie. Comparativ cu o structura metalo-ceramica clasica, structura ceramica-zirconiu ofera rezultate mult mai estetice si naturale.

Da, acest tip de lucrare protetica isi pastreaza un timp indelungat proprietatile si sunt mai rezistente in timp.

Coroanele ceramice pe suport de zirconiu au un grad de naturalete mult mai mare. Dioxidul de zirconiu este un material de culoarea dintelui care se prelucreaza, nu se toarna precum metalul, si este frezat computerizat prin tehnologia CAD CAM. Rezultate unei astfel de lucrari protetice sunt foarte estetice si mult mai rezistente in timp.

vezi tarife

Programeaza-te acum
pentru o consultatie

programeaza-te
programeaza-te acum
error: Content is protected !!