Prima vizita la stomatolog

Programeaza-te acum

Cum pregatim copilul pentru prima vizita la stomatolog

Va multumim ca ati apelat la serviciile Clinicii medicale DENTESSE Kids & Teens. Pentru a avea o experienta cat mai placuta in cabinetul stomatologic, va oferim cateva informatii utile pregatirii copilului pentru prima intalnire cu medicul stomatolog.

Primul contact cu medicul stomatolog  este extrem de important. Asa cum copilul dumneavoastra este evaluat pediatric la anumite intervale de timp  si evaluarea stomatologica este foarte importanta.

Programeaza-te acum

Iata cateva lucruri pe care sa le faci inainte de prima vizita la stomatolog

Incepeti prin a povesti copilului despre prima vizita la medicul stomatolog ca pe o experienta interesanta. Discutati cu copilul dumneavoastra în termeni optimisti despre medicul stomatolog, incercand sa ii inoculati înca de acasa sentimente pozitive în legatura cu aceasta vizita.

Daca dumneavoastra, ca si adult, simtiti teama si anxietate fata de stomatolog, este foarte important sa nu transmiteti acest lucru si copilului dumneavoastra. Fiti rabdator, calm si încurajati copilul în cazul în care îi este frica.

Nu folositi amenintarile sau exagerarile. De exemplu, ii puteti povesti despre ce dinti stralucitori si ce zambet frumos vor avea dupa aceasta vizita la medicul stomatolog. Incercati sa evitati cuvinte precum: “durere”, “injectie”, “întepatura”, “ac”, “nu te va durea deloc”, “nu-ti face nimic doctorul”.

Nu ii faceti promisiuni copilului în privinta recompenselor ce le va primi la sfarsitul consultatiei; acestea îl vor face sa se gandeasca:”daca primesc o recompensa  în schimb înseamna  ca urmeaza ceva neplacut”. Lasati medicul sa fie cel care ofera recompensele.

Va rugam sa ne permiteti suficient timp sa ne cunoastem cu copilul dumneavoastra, sa dezvoltam în timp o relatie sanatoasa între medicul stomatolog si copil.

Intrebari frecvente

Vizita la stomatolog a copilului se realizeaza de cel putin doua ori pe an, sau chiar mai des, daca situatia clinica o impune si medicul o recomanda.
Asa cum copilul dumneavoastra este evaluat pediatric la anumite intervale de timp si evaluarea stomatologica este foarte importanta. Cu cat problemele dentare sunt depistate mai devreme, cu atat va fi mai usoara interventia, evitand cat se poate de mult durerea copilului dumneavoastra.
vezi tarife

Programeaza-te acum
pentru o consultatie

programeaza-te
programeaza-te acum

Clinica DENTESSE copii

Kids - +40332 101 000


error: Content is protected !!