Tratament de canal la microscop

Salveaza dintele afectat de la extractie

Un tratament de canal devine o necesitate atunci cand nervul este afectat in urma unei carii profunde sau a unei infectii.

Pacientii care au mai fost intr-o clinica dentara cunosc faptul ca nervul dentar este cel care genereaza durerea pentru ca a fost ignorat prin lipsa vizitei periodice la dentist. De aceea avem nevoie de un medic stomatolog endodont  pentru efectuarea tratamentului. De regula, un tratament endodontic se realizeaza atunci cand se infecteaza si/sau se inflameaza dintele din cauza unor carii adanci, unor accidente rezultate cu fracturi sau fisuri. Amanarea interventiei poate cauza abcesul dentar si dureri insuportabile.

Care este avantajul unui tratament de canal de calitate?

In urma unui tratament de canal corect efectuat, viata dintelui pe arcada dentara se prelungeste. Evitati astfel in viitor extractia acestuia, iar apoi implantul dentar. Un tratament de calitate este dealtfel si mult mai ieftin decat un implant dentar.

DENTESSE a investit in cea mai noua tehnologie de tratament endodontic, utilizand microscop dentar, aparatura de preparare a canalelor cu tehnica rotativa, irigarea si curatarea canalelor cu laser si ultrasunete, obturarea 3D prin compactarea verticala la cald. Totodata, computerul tomograf CBCT pe care DENTESSE il detine este un ajutor de neinlocuit in tratamentul de canal.

Cat dureaza un tratament de canal?

In functie de dificultate, un tratament poate dura intre 45 minute si 2 ore. Interventia are loc sub anestezie, deci este complet nedureroasa. Dupa interventie, dintele are o sensibilitate usoara care dispare in maximum 3 zile.

Tehnicile de prepare si obturare a canalelor dentare au avansat, ducand la obtinerea unor rezultate de vindecare ce nu puteau fi imaginate cu cativa ani in urma. Daca in urma consultatiei, medicul stomatolog  hotaraste ca aveti nevoie de un tratament de canal, inseamna ca dintele dumneavoastra poate fi inca salvat.

Pentru obtinerea celor mai bune rezultate clinicile DENTESSE dispun de cea mai moderna aparatura pentru tratamente de canal, care permit medicilor nostri endodonti identificarea rapida a infectiilor si a afectiunilor pulpare pentru a actiona cu precizie la indepartarea acestora.

Apex locatorul cu care se masoara lungimea canalului radacinilor, radiografia digitala retroalveolara si computerul tomograf 3D pot furniza informatii care ajuta medicul stomatolog endodont sa efectueze un tratament endodontic de calitate.

Radiografiile inainte si dupa tratament sunt esentiale. Prima are rol de diagnostic, iar celelalte urmaresc evolutia vindecarii. La infectiile complicate vom monitoriza radiografic si dupa terminarea tratamentului pentru a urmari pe termen lung regenerarea osului distrus de infectie (radiografie la 6 luni, 1 an si 2 ani).

Chirurgie dentara laser

Interventii sigure cu anestezie asistata

Clinicile DENTESSE ofera pacientilor servicii de chirurgie orala sub anestezie locala, sedare intra-venoasa si inhalo-sedare asistata de medic specialist ATI.

Tehnici de chirurgie oro-dentara realizate de echipa de medici specialisti DENTESSE:

Interventii chirurgicale dentare efectuate la nivelul cavitatii bucale

In aceasta categorie se inscriu: extractia dentara, rezectia apicala, chistectomia, chiuretajul periapical si chiuretajul subgingival.

Rezectii apicale

Rezectia apicala este o metoda chirugicala ce consta in extirparea apexului dentar impreuna cu tesutul osos înconjurator infectat, fiind precedata sau nu de tratamentul endodontic corect si de obturatia perfecta a canalului.

Regularizari ale crestelor alveolare

Regularizarea crestelor alveolare presupune netezirea substratului osos in urma extractiilor. Aceasta tehnica se foloseste in vederea obtinerii unui camp protetic optim protezarilor ulterioare.

Chirurgie orala parodontala

Cand vorbim despre chirurgie dentara parodontala, ne gandim la tehnici noi de regenerare osoasa si tisulara ghidata. Se apeleaza la acest tip de chirurgie in vederea pastrarii si prelungirii duratei de viata a dintilor parodontotici.

Chirurgie plastica gingivala

Se realizeaza in cazurile in care este necesara refacerea morfofunctionala si estetica a tesuturilor gingivale.

Procedurile chirurgicale sunt efectuate in mod curent in clinica noastra sub anestezie loco-regionala si la cererea pacientului. In functie de complexitatea cazului, se poate efectua inhalo-sedare sau analgo-sedarea asistata de medic specialist A.T.I

Aparate Dentare

Alege aparatul dentar care ti se potriveste

Aparat ortodontic invizibil – Incognito  |  Aparat ortodontic fix-brackets din safir 

Ortodontia se ocupa cu diagnosticarea, prevenirea si tratamentul malocluziei, adica pozitiile incorecte ale dintilor si oaselor maxilare care influenteaza echilibrul fetei, armonia profilului, masticatia corecta si nu in ultimul rand zambetul.

DENTESSE ofera in cele doua clinici din Iasi si Husi tratamente ortodontice complete, pornind de la alinierea dintilor precum si rectificarea ocluziei (muscaturii).

Tratamentul ortodontic, se poate concentra numai pe deplasare dentara, sau se poate face cu controlul si modificarea cresterii faciale.  In acest ultim caz, ortodontia este mai bine definita ca “ortopedie dentofaciala”.

Tratamentul ortodontic poate fi realizat din motive pur estetice, in ceea ce priveste imbunatatirea aspectului general al dintilor pacientilor. Cu toate acestea, exista ortodonti care lucreaza la reconstructia intregii fete in loc sa se concentreze exclusiv pe dinti. Tratamentul este cel mai frecvent prescris din motive practice, pentru furnizarea unei muscaturi functional imbunatatite.

Cum stiu daca am nevoie de aparate dentare ortodontice?

Numai medicul dentist sau specialistul ortodont poate determina daca puteti beneficia de tratament ortodontic. Bazandu-se pe instrumentele de diagnosticare care includ un examen clinic, un ortodont sau stomatolog, poate decide daca tratamentul cu aparate dentare este recomandat, si poate dezvolta un plan de tratament potrivit pentru dumneavoastra.

Ce fel de aparat ortodontic va trebui sa port?

Medicul ortodont va sti ce aparat se potriveste pentru problema dumneavoastra, putand recomanda unul din urmatoarele aparate dentare ortodontice:

Cat timp va trebui sa port aparatul dentar?

Planul de tratament depinde de dumneavoastra si de anomalile ortodontice. Majoritatea pacientilor poarta un aparat ortodontic intre 18 si 30 luni.

Cum se ingrijeste dantura cand port aparat dentar ortodontic?

Cu aparatul dentar ortodontic montat, igiena orala este mai importanta ca niciodata. Aparatele dentare ortodontice au spatii mici, caz in care particulele de alimente sunt prinse si pot forma rapid placa dentara. Periati cu atentie dupa fiecare masa cu o pasta de dinti cu fluor si o periuta de dinti cu peri moi dar si cu perii interdentare speciale. Clatiti bine si verificati dintii in oglinda pentru a va asigura ca sunt curati.

Medicul specialist ortodont este responsabil de coordonarea tratamentului dentar, iar acest lucru ar putea cuprinde orice plan de tratament ortodontic, inclusiv al diagnosticului, al examenelor si al tuturor procedeelor ortodontice.

Cat costa aparatele dentare ortodontice?

Medicul specialist ortodont este cel mai in masura sa calculeze un pret corect al tratamentului ortodontic, dupa consultatia de specialitate. Lista completa de tarife si servicii o puteti accesa aici.

Afla mai multe despre aparatul ortodontic invizibil – Incognito  sau  aparatul ortodontic cu brackets din safir .

Aparat dentar safir

Un aspect translucid asemeni smaltului!

Ce trebuie sa stiti despre bracketii din safir?

  • sunt realizati din safir pur, al doilea mineral dupa diamant ca duritate;
  • au cel mai inalt grad fizionomic, putand fi purtate si ca bijuterii;
  • sunt de o finete superioara, de o claritate incredibila si de o duritate exceptionala;

 

  • au efect cameleonic, fiind foarte greu sesizabili pe suprafetele dintilor;
  • reprezinta varianta cea mai putin vizibila din tehnica vestibulara, avand un aspect translucid similar smaltului dentar;
  • nu absorb coloranti si nu isi modifica proprietatile invizibile in decursul tratamentului;
  • varianta cea mai estetica de aparat ortodontic conventional.

Aparatul ortodontic cu brackets din safir va ofera increderea pentru indreptarea dintiilor dumneavoastra intr-un mod invizibil si elegant.

Cat costa aparatul dentar cu bracketi din safir?

Un pret corect poate fi estimat dupa vizita la medicul specialist ortodont. Lista completa de tarife si servicii la clinicile DENTESSE o gasiti aici.

Te intereseaza un aparat dentar invizibil? Click aici!

programeaza-te acum
error: Content is protected !!