Coroane dentare estetice

Toate tipurile de lucrari fixe si mobile

Recastiga increderea in tine. Zambetul te reprezinta si iti deschide noi perspective. Permite medicilor specialisti DENTESSE sa aleaga varianta optima de tratament cu coroane dentare.

Cand un dinte are o distructie carioasa prea mare, atunci el va trebui acoperit cu o coroana dentara ca sa poata rezista in continuare la presiunea masticatorie.

Coroanele dentare estetice sunt solutia ideala din punct de vedere functional si estetic in lucrarile dentare cu amploare mare. Acestea sunt realizate imbinand tehnologia CAD CAM cu maiestria tehnicienilor dentari.

 

Lucrari protetice realizate prin tehnologie digitala CAD-CAM:

 

 • Lucrari protetice (coroane, punti dentare) integral ceramice si metalo-ceramice
 • Lucrari protetice din ceramica pe suport de zirconiu
 • Lucrari protetice din materiale nobile, seminobile
 • Fatetari ceramice sau compozite
 • Incrustatii din materiale nobile sau ceramica
 • Proteze scheletate clasice sau cu sisteme speciale
 • Proteze si punti pe implanturi
 • Proteze mobilizabile
 • Tratament de echilibrare ocluzala

 

Coroane ceramice pe suport de zirconiu

Utilizarea dioxidului de zirconiu in protetica dentara a inovat in ultimii ani conceptul de zambet natural si durabil,  coaroanele metalo-ceramice fiind inlocuite cu coroane de ceramica pe suport de zirconiu.

Dioxidul de zirconiu este un material foarte dur, de culoarea dintelui care, spre deosebire de metal, nu se toarna si nu este prelucrat manual in laborator, ci este frezat computerizat prin tehnologie CAD CAM.  Acest lucru permite o mare precizie si o potrivire perfecta pe bontul protetic. Pe acest schelet se picteaza manual ceramica de catre un tehnician ceramist.

Coroanele din ceramica pe suport de dioxid de zirconiu sunt mai usoare decat cele pe suport metalic, deci acomodarea cu noile lucrari protetice se realizeaza mult mai repede. Acest lucru este foarte important in special in cazul puntilor dentare cu multe elemente.

Nu exista pacienti alergici la acest material, este biocompatibil si bioinert.

Datorita complexitatii, realizarea unei coroane de zirconiu-ceramica dureaza ceva mai mult decat una metalo-ceramica (clasica), insa permite o reabilitare perfecta si obtinerea efectului maxim de naturalete.

5 avantaje pentru a alege coroane ceramice pe suport de zirconiu

 • Zirconiul este un material perfect biocompatibil,  nu provoaca nici un fel de alergie
 • Zirconiul este translucid, lumina trecand prin coroana intocmai ca prin dintele natural, fiind astfel cel mai recomandata varianta din punct de vedere estetic
 • Zirconiul are o foarte mica afinitate la placa bacteriana
 • Precizia lucrarii ceramice din zirconiu este garantata de realizarea structuri interne de catre computer prin taierea dintr-un bloc solid de oxid de zirconiu, frezarea  computerizata a coroanei CAD CAM
 • Oxidul de zirconiu este un material extrem de rezistent, utilizat si in medicina generala de exemplus pentru proteze de sold.
 • In clinicile DENTESSE utilizam zirconiul premium Nacera Pearl, produs de liderul mondial in domeniu DOCERAM Medical Ceramics GhBH (Germania)

Fatete dentare estetice

Dinti albi, mai rezistenti si simetrici

Ai admirat intotdeauna zambetul vedetelor de la Hollywood? Acum poti avea si tu o dantura perfecta la un pret accesibil! Fatetele ceramice E.Max, cea mai de succes procedura stomatologica non-invaziva a ultimului deceniu in materie de estetica dentara, iti ofera zambetul mult visat!

Ce sunt fatetele ceramice E.Max?

Fatetele din ceramica presata E.Max, realizate prin tehnologie digitala CAD-CAM sunt  foite foarte subtiri de ceramica care se cimenteaza pe suprafata externa a dintelui prin tehnici adezive de ultima generatie. Scopul acestora este de a corecta diferite anomalii ale dintilor: de culoare, forma, marime sau pozitie. Avand  o grosime foarte redusa,  maxim 0,7 mm, se integreaza perfect pe suprafata dentara. Astfel, dintii dumneavoastra vor avea culoarea, dimensiunea si forma dorita fara ca cei din jurul dumneavoastra sa va cunoasca secretul.

Ce probleme rezolva fatetele ceramice E.Max?

Specialistii nostri recomanda fatetele ceramice in urmatoarele situatii:

 • Dinti fisurati, ciobiti sau crapati
 • Prezenta diastemei, denumita popular „strungareata”
 • Coloratii inestetice ale dintilor datorate unor tratamente cu medicamente precum tetraciclina, obiceiurilor alimentare, varstei, unor interventii anterioare pe acei dinti (obturatii mai vechi), orice alta coloratie care nu cedeaza in urma albirii dentare;
 • Dinti prea scurti
 • Alte imperfectiuni de structura

 

Avantajele fatetelor ceramice E.Max

Aspect natural

Datorita proprietatilor ceramicii, asemenatoare cu cele ale smaltului: transluciditate – permite trecerea luminii, stralucire si culoare, fatetele ceramice E.Max ofera un aspect estetic natural

De 10 ori mai rezistente decat dintele natural!

Desi sunt niste reconstructii extrem de fragile ca si aspect prin grosimea lor redusa, odata cimentate pe dinti devin extrem de rezistente. Ele cresc rezistenta dintilor de pana la 10 ori.

Fatetarea dentara este o procedura restaurativa minim invaziva.

Datorita grosimii foarte mici pe care o au, fatetele ceramice E.Max reprezinta o procedura restaurativa mult mai conservatoare decat coroana dentara. Prin fatetare se obtin cele mai bune rezultate estetice, pastrandu-se de cele mai multe ori dintele in intregime.

Bicompatibilitate ridicata

Realizate din cele mai noi materiale, aceste fatete nu provoaca niciun fel de reactie alergica datorita biocompatibilitatii ceramicii cu tesuturile gingivale.

Fatetele ceramice Veneers isi pastreaza culoarea in timp

Suprafata de ceramica este foarte neteda si impenetrabila, motiv pentru care dintii fatetati nu-si vor schimba niciodata culoarea. Aceasta proprietate este un adevarat beneficiu pentru cei dintre dumneavoastra care consuma frecvent cafea, vin rosu, ceai sau tutun.

Sunt o alternativa la aparatele dentare ortodontice

Fatetarea dentara poate rezolva unele probleme ortodontice, cum ar fi spatierile sau aglomeratiile dentare fara a fi necesara purtarea aparatelor ortodontice. Insa, doar medicul specialist poate determina, in urma unei cosultatii, cand fatetarea poate fi o alternativa la tratamentul ortodontic.

Realizate prin tehnologie digitala CAD-CAM

Precizia la nivel de micron a sistemelor CAD CAM garanteaza un rezultat de exceptie.

Cum se intretin fatetele ceramice?

Dupa ce s-au aplicat, fatetele ceramice sunt foarte rezistente si dieta normala nu le va deteriora. Nu sunt necesare tratamente de intretinere suplimentara, decat de spalarea corecta pe dinti, folosirea atei dentare si vizite semestriale de igienizare la clinica stomatologica.

Albirea dentara sau fatetele ceramice?

Albirea se recomanda in cazuri de decoloratii usoare ale dintilor, in timp ce in  cazul unor coloratii puternice (ca cele datorate tratamentului cu medicamente, cum ar fi tetracicilina) se recomanda tratamentul cu fatete ceramice.

Dinti albi, pentru totdeauna!

Daca albirea dentara clasica ofera rezultate pe o perioada de timp limitata (1-2 ani), fatetele ceramice garanteaza un alb stralucitor pentru mult mai mult timp. Astfel, consumul de cafea, vin rosu sau alte alimente colorate, nu va mai fi o problema pentru dantura dumneavoastra.

Punti dentare

Fixarea dintilor. Zambet estetic natural

Puntea dentara reprezinta o succesiune de coroane dentare fixate in ambele parti de dinti naturali sau de bonturi protetice fixate pe implanturi.

Beneficiile pentru puntea dentara:

 • Previne migrarea dintilor spre spatiul gol ramas dupa extractie
 • Previne deterioarea dintilor si inflamatiile gingivale cauzate de bacteriile ce se dezvolta in spatiile interdentare
 • Reduce riscul de retragere a osului de sustinere
 • Asigura un aspect estetic bun si functia de masticatie adecvata
 • Asigura sanatatea pe termen lung a intregului zambet

Tipuri de punti dentare:

 • Punti din metal cu coroane metalice si acoperite cu portelan – sunt punti rezistente. Acestea redau functionalitatea masticatorie si un aspect estetic adecvat danturii dumneavoastra.
 • Punti din Zirconiu – ofera aspectul estetic cel mai apropiat de cel al dintilor naturali. Sunt compler biocompatibile (fara reactii alergogene), extrem de rezistente la fortele masticatorii si nu prezinta acea linie gri ce poate aparea la puntile metalice. Zirconiul este foarte bun atat pentru puntile pe dinti naturali cat si pe implanturi. Se recomanda utilizarea impreuna cu coroanele dentare EMAX pentru rezultate de exceptie.
 • Punti din PEEK pentru implanturi. Este o aplicatie de avangarda in domeniul dental. Materialul PEEK este deja utlizat cu succes in medicina restorativa a oaselor. Acest material este de 7 ori mai usor decat metalul si zirconiul. Datorita faptului ca are o structura flexibila, are un foarte bun coeficient de absorbtie a fortelor masticatorii. Prin utilizarea Peek-ului, durata de viata a implanturilor va creste semnificativ.

Puntile dentare sunt create in propriul laboratorul dentar, de catre tehnicieni dentari cu multa experienta in domeniu. Colegii nostri se folosesc de ultimele tehnologii CAD-CAM si utilizeaza cele mai bune materiale pentru a se asigura ca dantura noua este cat mai similara dintilor naturali.

Datorita nivelului inalt de personalizare, fiecare lucrare dentara realizata in cadrul clinicilor DENTESSE cere o indemanare creativa iesita din comun. Pentru noi, controlul total asupra calitatii lucrarii este imperativ necesar si nivelul de concentrare si dedicare al tehnicienilor este maxim, intrucat fiecare micron conteaza.

Clinicile DENTESSE iti ofera profesionalism in orice serviciu realizat. Scopul nostru este sa iti oferim un zambet pe termen lung estetic, natural si 100% functional. Veti regasi in clinicile noastre medici stomatologi cu viziune si orientati catre rezultate.

Pentru a realiza o consultatie la unul din medicii nostri specialisti nu ezita sa ne contactezi.

programeaza-te acum
error: Content is protected !!