Aparat Dentar Metalic

Tratament la orice vârstă

Tratamentul ortodontic cu aparat dentar este o soluție pentru a obține un zâmbet estetic și funcțional. Tratamentul este potrivit pentru orice vârstă și sunt recomandate în special pentru persoanele care prezintă diferite probleme de natură estetică, dar și pentru corecția unor anomalii dentare.

Soluții optime pentru tine
PLATA ÎN RATE

Ce probleme pot fi corectate?

Aparatele dentare sunt recomandate pentru corectarea unor situații în care dinții de deasupra sunt mult prea în față comparativ cu dinții de jos, dacă dinții de jos sunt plasați în fața dinților de sus, dar și dacă dinții de deasupra vin direct deasupra dinților de jos. Totodată, un aparat dentar se impune în momentul în care rămân spații între dinți în momentul mușcăturii.

Alte aspecte care pot fi corectate de aparatul dentar sunt descentrarea dinților din mandibulă față de cei din maxilar, precum și spațiile apărute între dinții de pe aceeași arcadă. Nu în ultimul rând, un aparat ortodontic remediază dinții care nu sunt aliniați din cauza lipsei de spațiu când au crescut sau datorită extracției târzii a dinților de lapte.

Beneficiile aparatului dentar metalic

La finalul unui tratament ortodontic, zâmbetul tău va fi perfect aliniat și estetic, lucru care se va reflecta prin echilibrul feței și armonia profilului. Pe lângă beneficiile vizuale, va fi reabilitată complet și funcționalitatea de masticație a danturii.

Daca ești în căutarea unei soluții mai estetice, iți recomandăm soluții precum: Aparatul dentar din safir sau Aparat dentar lingual complet invizibil.

Întrebări Frecvente

Tratamentul ortodontic poate dura între 6 luni și 2 ani, în funcție de tipul de afecțiune ce necesită corecție și de asemenea în funcție de tipul de aparat dentar ales. Spre exemplu, aparatul dentar invizibil (lingual) oferă o perioadă totală de tratament mai mică comparativ cu aparatul dentar clasic.

Perioada de vizită variază în funcție de tipul de aparat dentar ales. Pentru aparatul dentar clasic, controlul periodic se realizează la 4 săptămâni, în timp ce pentru aparatul dentar invizibil controlul se realizează la 6 săptămâni.

Purtarea aparatului va necesita câteva zile de adaptare pentru purtători. Alimentația va fi restrictivă pe perioada purtării aparatului dentar, fiind recomandat ca pacientul să evite consumul alimentelor dure care pot afecta aparatul dentar. De asemenea, igiena orală este foarte importantă pentru un tratament ortodontic reușit.