Acestea sunt problemele dentare pe care le poti corecta cu aparat dentar.

Eviti sa zambesti din cauza aspectului danturii strambe? Te dor dintii sau maxilarul in timpul masticatiei? Acestea pot fi doar cateva semnale care iti indica faptul ca ai nevoie sa apelezi la tratamentul de indreptare a dintilor cu aparat dentar. 

Probleme care pot fi corectate cu ajutorul tratamentului cu aparat dentar

Mai mult decat un defect estetic, un zambet cu dinti strambi poate afecta si functionalitatea cavitatii orale. Citeste mai departe si afla ce problemele iti semnaleaza ca este timpul sa apelezi la tratamentul ortodontic. 

Dificultati in timpul masticatiei

Consideri ca alimente precum merele sau bomboanele cu textura lipicioasa sunt greu de mestecat? Ti se intampla sa ai obiceiuri vicioase in timpul masticatiei precum muscarea partii interioare a obrazului sau a limbii? Află că acestea sunt probleme dentare cauzate de o dantura stramba, care pot fi corectate doar cu ajutorul aparatului dentar.

Spatii interdentare

Poti intui usor faptul ca spatiile interdentare nu sunt deloc estetice si pot fi corectate cu ajutorul aparatului detar. Zambetul cu spatii interdentare este mai predispus la carii dentare, intrucat mancarea poate fi usor prinsa intre dinti, iar astfel bacteriile se depoziteaza mai usor. De asemenea, ocluzia incorecta este o alta problema care vine ca o consecinta a danturii cu spatii largi interdentare. 

Dinti inghesuiti

O dantura cu dinti strambi sau inghesuiti are nevoie de tratament ortodontic pentru a crea mai mult spatiu si pentru a alinia corect muscatura. O modalitate de a va da seama daca aveti dantura aglomerata sau nu este sa analizati felul in care folositi ata dentara: daca considerati ca este dificil sa o utilizati intre anumiti dinti, probabil aveti dantura aglomerata, problema ce poate fi rezolvata cu ajutorul aparatelor dentare. Malocluzia poate afecta dintii si poate duce mai tarziu la interventii chirurgicale costisitoare.

Scrasnitul dintilor sau dureri ale maxilarului

Scrasnitul dintilor si durerile maxilarului pot fi urmari ale dintilor nealiniati. Desi pot fi probleme ce isi gasesc cauze si in alte afectiuni, adesea malocluzia este motivul pentru care pacientii au dureri de maxilar sau scrasnesc din dinti. Cel mai bine este sa ceri cat mai curand recomandarea medicului stomatolog, dar numai in urma unei consultatii de specialitate.

Ce faci daca ai nevoie de aparat dentar?

Daca ai descoperit printre situatiile de mai sus prezentate ca si tu ai nevoie de aparat dentar, probabil te intrebi care sunt pasii ca sa ajungi sa realizezi tratamentul ortodontic. In primul rand, trebuie sa te programezi la o consultatie ortodontica. Doar medicul specialist ortodont poate stabili cu exactitate problema dentara pe care o ai si care sunt solutiile de tratament potrivite pentru nevoile tale.

In clinicile DENTESSE gasesti o gama larga de aparate dentare, din care poti alege cele mai bune optiuni potrivite tie. Fie ca ai nevoie de un aparat dentar mai accesibil, unul mai discret sau chiar invizibil, poti gasi varianta preferata tie aici.

Ce poti face daca nu iti permiti aparat dentar?

In clinicile DENTESSE, pacientii pot plati orice manopera dentara cu ajutorul unui plan de finantare prin TBI Pay, de la 6 la 60 de rate fixe, fara avans. Astfel, tratamentul cu aparat dentar poate fi accesibil pentru oricine. Nu uita ca investitia in propria sanatate este cea mai buna si cea mai importanta.