Uite ce trebuie să știi despre procedura de implant dentar

Procedura de implant dentar

Tratamentul cu implant dentar este la momentul actual una dintre cele mai accesate manopere stomatologice. Studiile arată că românii încep să conștientizeze nevoia și importanța înlocuirii dinților lipsă. 

Iată mai jos 7 dintre cele mai frecvente întrebări pe care echipa medicala a clinicilor DENTESSE le primește din partea pacienților.

1. Ce este un implant dentar?

Implant Dentar

Implantul dentar este cea mai bună soluție de înlocuire a unuia sau mai multor dinți lipsă. Este realizat dintr-un material biocompatibil cu organismul uman, care se introduce în osul maxilarului sau al mandibulei și înlocuiește perfect rădăcina dintelui pierdut. Este la fel de rezistent precum dintele natural și sănătos.

Implantul dentar are o rată de succes confirmată statistic, de peste 99%, astfel încât nu e de mirare că a devenit opțiunea principală a pacienților care și-au pierdut dinții naturali.

2. Care sunt avantajele unui implant dentar?

Din ce în ce mai mulți pacienți încep să înțeleagă avantajele pe care tratamentul cu implant dentar le aduce în fața metodelor clasice de înlocuire a dinților lipsă. Principalul beneficiu al implantului dentar este faptul că previne resorbția osoasă și migrarea dinților, întrucât înlocuiește perfect rădăcina dintelui natural. 

De asemenea, procesul de igienizare a implantului este mult mai firesc și comod (similar cu îngrijirea dinților naturali), spre deosebire de proteza mobilă care trebuie scoasă din cavitatea bucală la fiecare curățare. Totodată, după inserarea implantului dentar, pacienții nu simt niciun fel de disconfort, iar aspectul final este foarte natural.

3. Cine poate să apeleze la acest tratament?

Oricine poate apela la tratamentul de înlocuire a unuia sau a mai multor dinți lipsă cu implant dentar. Singura condiție este vârsta minimă de 18 ani. În urma unui set de analize generale ale stării de sănătate, medicul dentist poate valida accesarea tratamentului.

4. Cum decurge procedura chirurgicală de inserare a unui implant dentar?

Inserarea implantului dentar este o procedură chirurgicală care se operează exclusiv în cabinetul medicului stomatolog. Întreaga intervenție se realizează sub anestezie locală, astfel încât pacientul nu simte niciun fel de durere sau disconfort.

După ce implantul este inserat în gingie, medicul poate recomanda medicamentele antiinflamatorii și calmante, care ajută pacientul să treacă cu bine peste procesul de vindecare. În această primă etapă de vindecare și dieta joacă un rol important: este recomandat a se consuma o alimentație compusă din supe și preparate moi.

Vindecarea după un implant dentar variază în funcție de calitatea osului și starea de sănătate a pacientului.

5. De ce este importantă perioada de vindecare a implantului?

Majoritatea pacienților își doresc să beneficieze de implanturi dentare și lucrări protetice cât mai repede cu putință, însă în peste 90% din cazuri, pierderea dinților (mai ales dacă a rămas netratată o perioadă lungă de timp) atrage după sine o resorbție osoasă, ceea ce implică un plan de tratament mai elaborat.

Este important ca implantul să se vindece, pentru a fi integrat complet și pentru a avea stabilitate. Acest pas este esențial pentru durata de viață a implantului.

6. Cum alegi medicul dentist implantolog?

Pentru a fi siguri de reușita tratamentului cu implant dentar, cei mai mulți pacienți caută să beneficieze de serviciile profesionale ale clinicilor stomatologice.

Expertiza echipei medicale, tehnicile moderne de lucru precum și tehnologiile digitale utilizate recomandă Centrul Regional de Implantologie DENTESSE ca fiind cea mai bună opțiune atunci când alegi locul unde vrei să realizezi un astfel de tratament.

Aici beneficiezi de:

O echipă medicală cu expertiză 

Cabinete dedicate pentru chirurgie oro-maxilo-facială și implantologie orală 

Tehnologii digitale care asigură precizie și siguranță

Centru de radiologie digitală 3D cu radiații reduse 

Sală post-operator

Laborator de tehnică dentară complet digitalizat 

Mediu modern și confortabil 

7. Cât costă un implant dentar?

În cadrul clinicilor DENTESSE, toți pacienții beneficiază de soluții profesionale de tratament cu implant dentar, începând de la 1995 lei. Poți plăti această sumă relaxat, cu ajutorul unui plan de finanțare în rate, ce poate fi între 6 și 60 de luni.

Află mai multe despre tratamentul de înlocuire a dinților cu implant dentar chiar de la unul dintre medicii specialiști implantologi ai clinicilor DENTESSE!