Coroane Dentare Estetice

Soluții estetice pentru o dantură funcțională

Coroana dentară este o lucrare protetică ce acoperă bontul sau un dinte cu un grad mare de distrucție coronară. Astfel, coroana dentara este utilizată în salvarea dintelui, atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere funcțional.

Coroanele dentare sunt realizate în Laboratorul Dentar propriu, de către tehnicienii dentari, în urma obținerii unei amprente digitale, făcută în cabinetul dentar.

Soluții optime pentru tine
PLATA ÎN RATE

Coroane din ceramică pe suport de zirconiu

Coroanele dentare pot fi realizate din materiale estetice, ceramice, zirconiu, composit, respectiv din materiale nobile și seminobile.

În ultimii ani, lucrările protetice metalo-ceramice au fost înlocuite cu cele de ceramică și zirconiu. Acest lucru se datorează calităților acestui material de culoarea dintelui, care deși are o greutate foarte ușoară, are un grad de rezistență foarte mare.

Adaptare rapidă la lucrarea protetică

Coroanele din ceramică pe suport de zirconiu sunt mai ușoare decât cele pe suport metalic, lucru ce facilitează adaptarea mult mai rapidă cu noile lucrări protetice.

Zirconiul este biocompatibil

Zirconiul este biocompatibil și nu provoacă alergii. De asemenea, este un material care reproduce perfect imaginea dintelui natural.

Asigură o lucrare rezistentă și estetică

Coroanele din ceramică, pe suport de zirconiu sunt extrem de rezistente. Oxidul de zirconiu este un material utilizat chiar și pentru protezele de șold.

Întrebari Frecvente

Cea mai bună alegere pentru o lucrare protetică dentară este ceramica pe suport de zirconiu. Acesta este un material perfect biocompatibil, foarte rezistent și care oferă rezultate estetice de excepție. Comparativ cu o structură metalo-ceramică clasică, structura ceramică-zirconiu oferă rezultate mult mai estetice și naturale.

Da, acest tip de lucrare protetică își păstrează un timp îndelungat proprietățile și sunt mai rezistente în timp.

Coroanele ceramice pe suport de zirconiu au un grad de naturalețe mult mai mare. Dioxidul de zirconiu este un material de culoarea dintelui care se prelucrează, nu se toarnă precum metalul, și este frezat computerizat prin tehnologia CAD CAM. Rezultatele unei astfel de lucrări protetice sunt foarte estetice și mult mai rezistente în timp.