Aparat dentar metalic

Programeaza-te acum

Tratament la orice varsta

Tratamentul ortodontic cu aparat dentar este o solutie pentru a obtine un zambet estetic si functional. Tratamentul este potrivit pentru orice varsta si sunt recomandate in special pentru persoanele care prezinta diferite probleme de natura estetica dar si pentru corectia unor anomalii dentare.

Programeaza-te acum

Solutii optime pentru tine   PLATA IN RATE

Ce probleme pot fi corectate

Aparatele dentare sunt recomandate pentru corectarea unor situatii in care dintii de deasupra sunt mult prea in fata comparativ cu dintii de jos, daca dintii de jos sunt plasati in fata dintilor de sus, dar si daca dintii de deasupra vin direct deasupra dintilor de jos. Totodata, un aparat dentar se impune in momentul in care raman spatii intre dinti in momentul muscaturii.

Alte aspecte care pot fi corectate de aparatul dentar sunt descentrarea dintilor din mandibula fata de cei din maxilar, precum si spatiile aparute intre dintii de pe aceeasi arcada. Nu in ultimul rand, un aparat ortodontic remediaza dintii care nu sunt aliniati din cauza lipsei de spatiu cand au crescut sau datorita extractiei tarzii a dintilor de lapte.

Intrebari frecvente

Tratamentul ortodontic poate dura intre 6 luni si 2 ani, in functie de tipul de afectiune ce necesita corectie si de asemenea in functie de tipul de aparat dentar ales. Spre exemplu, aparatul dentar invizibil (lingual) ofera o perioada totala de tratament mai mica comparativ cu aparatul dentar clasic.

Perioada de vizita variaza in functie de tipul de aparat dentar ales. Pentru aparatul dentar clasic, controlul periodic se realizeaza la 4 saptamani, in timp ce pentru aparatul dentar invizibil controlul se realizeaza la 6 saptamani.

Purtarea aparatului va necesita cateva zile de adaptare pentru purtatori. Alimentatia va fi restrictiva pe perioada purtarii aparatului dentar, fiind recomandat ca pacientul sa evite consumul alimentelor dure care pot afecta aparatul dentar. De asemenea, igiena orala este foarte importanta pentru un tratament ortodontic reusit.

vezi tarife

Programeaza-te acum
pentru o consultatie

programeaza-te
programeaza-te acum
error: Content is protected !!