Tratament de Canal La Microscop

Salvează dintele afectat de la extracție

Un tratament de canal este necesar când nervul dintelui este afectat din cauza unei carii sau a unei infecții profunde.

Amânarea intervenției poate duce la absces dentar și dureri insuportabile. Succesul unui tratament de canal corect efectuat prelungește viața dintelui pe arcadă. Este evitată astfel extracția acestuia și apoi necesitatea unui implant dentar.

Soluții optime pentru tine
PLATA ÎN RATE

Tratament Cu Cele Mai Noi Tehnologii

Echipa medicală DENTESSE utilizează microscopul dentar, tehnologie ce permite specialiștilor în endodonție să acționeze cu precizie la îndepărtarea afecțiunilor.

Apexul locatorului cu care se măsoară lungimea canalului rădăcinilor, radiografia digitală retroalveolară, precum și computerul tomograf CBCT reprezintă un ajutor de neînlocuit în tratamentul de canal, întrucât asigură identificarea rapidă a infecțiilor.

Cât Durează Tratamentul Endodontic?

În funcție de dificultate, un tratament poate dura între 45 minute și două ore. Intervenția are loc sub anestezie, deci este complet nedureroasă.

După intervenție, dintele are o sensibilitate ușoară care dispare în maximum 3 zile. Radiografiile înainte și după tratament sunt esențiale. Prima are rol de diagnostic, iar celelalte urmăresc evoluția vindecării.

Întrebări Frecvente

Tratamentul de canal realizat la microscop asigură tratarea corectă și completă a canalelor și evident oferă o durată de viață mai lungă pentru dintele natural. Cu ajutorul microscopului, medicul specialist endodont va realiza o curățare completă a tuturor canalelor radiculare, lucru ce permite evitarea formării infecției.

Realizarea unui tratament de canal la microscop aduce economie de timp și bani pe termen lung. Datorită microscopului, tratamentul pe canal are o acuratețe și o eficiență mult mai mare. Astfel nu mai sunt necesare intervenții ulterioare cauzate de o calitate slabă a manoperei.

Radiografia înainte de efectuarea tratamentului endodontic este necesară pentru un diagnostic corect și stabilirea unui plan de tratament corespunzător. După efectuarea tratamentului de canal se poate monitoriza evoluția vindecării zonei tratate. În funcție de gravitatea problemelor sesizate, se recomandă efectuarea de radiografii de control periodice la interval de 6 luni.