Trainer Dentar

Ce este trainerul dentar

Trainerul este un aparat functional sub forma unei gutiere creat special cu scopul de a influenta dezvoltarea corecta a maxilarului si a elimina obiceiurile vicioase, cum sunt impinsul dintilor cu limba, respiratia pe gura in timpul somnului si bruxismul (scrasnitul din dinti).

Avantajele purtarii unui trainer

Un trainer dentar corecteaza anumite anomalii ale pozitionarii dintilor si arcadelor dentare, precum si muschii raspunzatori de vorbirea corecta. Este redus riscul de aparitie a cariilor dentare si usureaza acomodarea copilul pentru purtarea aparatului dentar fix.

Un trainer dentar este indicat atunci cand copilul respira pe gura in timpul somnului, interpune limba intre dintii de sus si cei de jos. Alte situatii in care se recomanda purtarea trainerului includ scrasnitul din dinti sau daca copilul isi suge degetul, pozitia aglomerata a dintilor ori spatiile interdentare.

Cum se monteaza trainerul

Procedura este una suficient de simpla. Este nevoie de masurarea dimensiunilor arcadei cu o rigla speciala, dupa care este ales aparatul cu dimensiunile potrivite.

Intrebari Frecvente

In functie de afectiunea ce trebuie corectata, tratamentul ortodontic cu aparat dentar poate dura intre 6 luni si 2 ani. Un alt factor care contribuie la prelungirea timpului de finalizare a tratamentului este tipul de aparat dentar ales, de regula timpul cel mai scurt de tratament fiind obtinut prin intermediul aparatelor dentare invizibile (lingual).
Perioada de vizita variaza in functie de tipul de aparat dentar ales. Pentru aparatul dentar clasic, controlul periodic se realizeaza la 4 saptamani, in timp ce pentru aparatul dentar invizibil controlul se realizeaza la 6 saptamani.