Coronițe Dentare

Când avem nevoie de coronițe dentare?

Dacă durerea dentară își face simțită prezența în timpul mesei, cea mai probabilă cauză o reprezintă caria dentară. Dacă acțiunea cariei este semnificativă, atunci este foarte importantă instalarea unei coronițe dentare pentru a nu pierde dintele afectat.

Avantajele coronițelor dentare

Aplicarea coronițelor dentare permite dinților să își recapete imediat funcțiile masticatorii și de vorbire. Dintele cariat primește o protectie care previne apariția ulterioară a unei infecții bacteriene. Zâmbetul sănătos astfel obținut duce la recăpătarea confortului psihologic.

Un mare avantaj al coronițelor dentare este faptul că întreținerea lor este ușoară, iar durata de viață pentru acestea poate fi prelungită cu mult timp, dacă este păstrată o igienă orală corespunzătoare.

Coronițe din zirconiu EZ-Pedo

Coronițele din zirconiu EZ-Pedo reprezintă variante de ultimă generație, fiind realizate din materiale biocompatibile. Acestea nu conțin metal și oferă un risc zero de alergii. Mai mult, aceste coronițe au un aspect identic cu cel al dinților naturali. Pe lângă aceste avantaje, coronițele din zirconiu EZ-Pedo dau o rezistență foarte mare dintelui afectat. Aceste coronițe pot fi instalate atât pe dantura temporară, cât și pe cea permanentă.

Intrebari Frecvente

Da, acest tip de lucrare protetică își păstrează un timp îndelungat proprietățile. 

Coroanele ceramice pe suport de zirconiu au un grad de naturalețe mult mai mare. Dioxidul de zirconiu este un material de culoarea dintelui care se prelucrează, nu se toarnă precum metalul, și este frezat computerizat prin tehnologia CAD CAM. Rezultate unei astfel de lucrari protetice sunt foarte estetice și mult mai rezistente în timp.