Inhalosedarea

Ce este inhalosedarea

Inhalosedarea reprezintă o soluție nouă de sedare creată în special pentru tinerii tensionați sau neliniștiți. Din acest motiv, inhalosedarea este frecvent folosită în stomatologia pediatrică. Substanța gazoasă administrată pacientului este compusă din oxigen și protoxid de azot.

Beneficiile acestei sedari

Gazul își face efectul foarte rapid. Drept urmare, cel mic se va relaxa și va deveni calm în numai câteva minute. Pe lângă timpul foarte scurt de administrare, anestezicul este și foarte ușor de eliminat complet din organism. Acesta are nevoie de doar 15 minute pentru a părăsi sistemul, fără să fie metabolizat de organism.

Protoxidul de azot face ca inhalosedarea să fie cea mai sigură soluție de sedare din tratamentul dentar pentru tineri. Un alt avantaj este faptul că tinerii pacienți rămân conștienți pe durata tratamentului stomatologic și pot colabora cu medicul.

Cum are loc inhalosedarea

Înainte de începerea tratamentului, pacientului i se pune o mască pe nas. La recomandarea medicului, copilul respiră normal iar amestecul gazos pătrunde în sistem. Numai după ce efectul sedativ este instalat, medicul începe tratamentul dentar.

Intrebari Frecvente

Da, aceasta procedură acționează rapid, îndepărtează anxietatea pacientului și diminuează durerea.

Inhalosedarea nu prezintă efecte adverse semnificative. Gazul ilariant nu este toxic și este eliminat complet din organism fără a fi metabolizat.

Inhalosedara este procedura de anestezie considerată cea mai sigură în practica stomatologică a zielelor noastre.