Periajul Profesional

Ce probleme rezolvă procedura?

Această măsură de profilaxie se întreprinde ca o măsură preventivă numai în cabinetul stomatologic. Procedura este efectuată de către un medic stomatolog și nu produce nicio durere pentru pacient. Periajul profesional implică o curățare în profunzime și eliminarea tartrului, precum și a plăcii bacteriene.

Remediu pentru dinții pătați

Periajul profesional vine în completarea metodelor de igienă orală la care pacientul poate apela singur la domiciliu.

Trebuie precizat și faptul că această procedură remediază unele discromii exogene. Acestea reprezintă colorații ale dinților ce își pot face apariția în urma consumului unor alimente cum sunt vinul roșu, cafeaua ori din cauza fumatului.

În ce constă periajul profesional?

Procedura se realizează folosind o serie de periuțe circulare, care prezintă un diametru mic. Aceste periuțe, confecționate dintr-un filament din plastic dur, se montează într-un dispozitiv „contra-unghi” din cadrul unității dentare. Următorul pas este aplicarea pe periuță a unei paste profesionale abrazivă, cu arome variate, în a cărei componență poate sau nu să se regăsească fluor. Această pastă este aplicată prin intermediul periuței pe suprafețele dentare. Periajul este realizat cu eficiență datorită mișcărilor circulare.

Întrebări Frecvente

Periajul profesional realizat de medicul stomatolog este realizat pentru a completa igiena orală zilnică. Acesta ajută la o curățare în profunzime a plăcii bacteriene din zonele greu accesibile. De asemenea, acest periaj ajută la eliminarea unor colorații ale dinților care apar în urma consumului unor alimente cum ar fi vinul roșu sau cafeaua.

Sângerările gingivale sunt întâlnite la peste 90% din populație. Acestea pot fi periodice sau permanente. În cazul în care sângerarea gingiilor nu se oprește, este cazul să programăm o vizită la medicul stomatolog. Gingiile care sângerează sunt unul dintre primele semne ale apariției parodontozei.