Periajul Profesional

Periajul profesional, esențial pentru un zâmbet sănătos

Periajul profesional este o procedură efectuată de către medicul stomatolog, care are ca scop curățare în profunzime a danturii, eliminarea tartrului și a plăcii bacteriene. Tratamentul este unul nedureros și confortabil care ne ajută să evităm apariția cariilor interdentare și a bolilor gingivale.

Remediu pentru dinții pătați

Periajul profesional vine în completarea obiceiurilor de igienă orală zilnică și se recomandă a fi efectuat o dată la 6 luni, pentru cele mai bune rezultate.

Pe lângă o dantură sănătoasă, periajul profesional elimină depunerile de tartru și petele de pe dinți, având ca rezultat un zâmbet mai alb și mai strălucitor.

Este periajul

Această procedură este importantă pentru a păstra sănătatea dentară a celor mici. Medicul dentist poate igieniza zone mai puțin accesibile și mai greu de curățat de către copii. Mai mult, o curățare periodică asigură o igienă dentară corectă, îndepărtând depunerile de placă care apar atunci când periajul dentar nu este efectuat corect acasă.

Întrebări Frecvente

Periajul profesional realizat de medicul stomatolog este realizat pentru a completa igiena orală zilnică. Acesta ajută la o curățare în profunzime a plăcii bacteriene din zonele greu accesibile. De asemenea, acest periaj ajută la eliminarea unor colorații ale dinților care apar în urma consumului unor alimente cum ar fi vinul roșu sau cafeaua.

Sângerările gingivale sunt întâlnite la peste 90% din populație. Acestea pot fi periodice sau permanente. În cazul în care sângerarea gingiilor nu se oprește, este cazul să programăm o vizită la medicul stomatolog. Gingiile care sângerează sunt unul dintre primele semne ale apariției parodontozei.