Fluorizarea dentară

De ce este necesara fluorizarea dentara?

Fluorizarea dentara implica apicarea fluorului pe suprafetele dintilor. Printre beneficiile acestei proceduri se numara prevenirea cariilor cu pana la 80% si incetinirea dezvoltarii acestora, precum si intarirea dintilor. De asemenea, pentru suprafetele cu carii incipiente, fluorizarea contribuie activ la remineralizarea smalțului.

În ce constă procedura?

Înainte de fluorizare, este necesar să se realizeze o igienizare printr-un detartraj și un periaj profesional. Pasul următor îl constituie aplicarea fluorului pe suprafața fiecarui dinte. Pentru ca tratamentul să aibă efect, dupa finalizarea acestuia nu este permis consumul de lichide sau alimente și clătirea gurii, pentru cel puțin jumătatate de oră.

Sigilarea dentara

Când este indicată fluorizarea?

Fluorizarea dentară este benefică tinerilot ce au o sensibilitate dentară la stimuli specifici, precum și celor care poartă aparate ortodontice fixe.

Intrebari Frecvente

Controlul periodic la medicul stomatolog presupune evaluarea stării generale a danturii și stabilirea unui diagnostic. De asemenea, la controlul periodic este indicată realizarea unor servicii de igienizare si profilaxie. 

Este recomandat ca vizita la medicul dentist să se realizeze o dată la 6 luni pentru un control periodic și o igienizare dentară. Dacă cel mic se confruntă cu probleme specifice, sau cu tratamente de îndrepare a a dinților, se vor respecta indicațiile medicului dentist.