Fluorizarea dentară

De ce este necesara fluorizarea dentara?

Fluorizarea dentara implica apicarea fluorului pe suprafetele dintilor. Printre beneficiile acestei proceduri se numara prevenirea cariilor cu pana la 80% si incetinirea dezvoltarii acestora, precum si intarirea dintilor. De asemenea, pentru suprafetele cu carii incipiente, fluorizarea contribuie activ la remineralizarea

In ce consta procedura?

Inainte de fluorizare este necesar sa se realizeze o igienizare printr-un detartraj si un periaj profesional. Pasul urmator il constituie aplicarea fluorului pe suprafata fiecarui dinte. Pentru ca tratamentul sa aiba efect, dupa finalizarea acestuia nu este permis sa se bea apa, sa se manance sau sa se clateasca gura cel putin jumatate de ora.

Cand este indicata fluorizarea?

Fluorizarea dentara este benefica atat pentru adolescenti cat si pentru persoane adulte. La acestea se adauga persoanele cu dinti sensibili la stimuli specifici, precum si pacientii care poarta aparate ortodontice fixe. De asemenea, este recomandat ca pacientii ce isi doresc o albire profesionala a danturii sa ia in calcul si fluorizarea, atat inaintea cat si la finalul tratamentului.

Intrebari Frecvente

Controlul periodic la medicul stomatolog presupune realizarea unei evaluari a starii generale a danturii si de a stabili diagnosticul. De asemenea, la controlul periodic este indicata realizarea unor servicii de igienizare si profilaxie, detalii aici.
Dupa interventia cu implant dentar, este obligatorie vizita periodica la 6 luni, pentru realizarea controlului si a igienizarii dentare profesionale.