Anestezie Generală

Cum functioneaza anestezia generala

Anestezia generala reprezinta acea metoda de sedare care poate fi folosita in cazul tinerilor care au probleme stomatologice, insa care nu reusesc sa reziste unei interventii de durata. Pe toata durata tratamentului, un medic specialist ATI supravegheaza semnele vitale ale pacientului.

Beneficiile unui tratament sub anestezie

Anestezia generala este recomandata in primul rand adolescentilor care nu coopereaza deloc pe durata tratamentului. Asta deoarece se poate administra repede si ofera rezultate sigure. Un mare avantaj al procedurii este faptul că într-o singura sedinta sub anestezie completa pot fi realizate mai multe tratamente dentare. Trebuie mentionat ca aceasta este singura metoda pentru sedarea adolescentilor polialergici.

Nu in ultimul rand, anestezia generala ofera o siguranta suplimentara si nu implica internarea in spital.

Cum are loc anestezia

Substantele anestezice sunt administrate intravenos. Uneori este folosita si o masca aplicata pe nas pentru a-l ajuta pe pacient sa respire mai usor. Pe durata sedarii, se poate face o anestezie locala. In felul acesta, adolescentul isi va reveni din anestezie avand complet amortita zona unde s-a derulat tratamentul dentar.

Intrebari Frecvente

In functie de durata anesteziei, aceasta se poate administra prin inhalare sau intravenos.
Da, acest tip de procedura poate fi administrat si pentru copii, insa doar un medic anestezist poate determina daca pacientului ii este potrivita anestezia de acest tip.