Tratament Carii

Pericolul cariei dentare

Desi ar putea parea surprinzator, caria dentara a devenit cea mai comuna boala in randul copiilor si adolescentilor. Cariile ataca si distrug treaptat tesutul dur dentar, care cedeaza in timp din cauza actiunii bacteriilor. Printre factorii care determina apariția și accentuarea cariilor amintim consumarea unor cantitati mari de dulciuri pe fondul unei igiene orale necorespunzatoare.

Tratamente fara durere

Gratie evolutiei medicinei dentare, tratamentul cariilor este efectuat in prezent fara durere. Acest lucru este posibil datorita materialelor si tehnologiei de ultima generatie. Un exemplu in acest sens il constituie inhalosedarea, o metoda complet neinvaziva de anestezie, care duce la disparitia durerii si anxietatii.

Alte tipuri de tratamente includ hipersensibilitatea dentara, obturatii radiculare realizate prin tehnologii noi de condensare, la care se adauga materiale neiritante folosite la sigilari. In cazul obturatiilor coronare, se face uz de bio materiale concepute pentru a pastra vitalitatea dintelui.

Cel mai bun tratament: preventia

Cariile dentare sunt depistate de catre pacienti abia atunci cand provoaca durere la alimente si bauturi reci, calde sau dulce. Daca se ajunge la acest punct, caria s-a dezvoltat deja si necesita un tratament. Pentru a preveni acest deznodamant, este recomandat sa mergeti cu regularitate la un control stomatologic

Intrebari Frecvente

Cariile dentare pot aparea sub actiunea mai multor factori precum nerespectarea igienei orale, consumul de alimente bogate in zahar, bacteriile – lactobacilii sau streptococii si lipsa controalelor stomatologice. Netratate corespunzator, cariile dentare pot avansa si deteriora grav structura dintelui sau a nervului.
In faza incipienta caria dentara poate fi identificata doar de catre medicul stomatolog. Din acest motiv, controlul de rutina este foarte important, diagnosticarea in fazele incipiente si actionarea rapida pentru solutionarea problemei. Tratarea cariilor este cea mai buna solutie pentru a proteja integritatea dintilor sanatosi si de asemenea va ajuta sa pastrati dantura naturala pentru un timp indelungat.
Preventia cariilor se realizeaza prin periajul cu regularitate a dintilor si de asemenea prin efectuarea vizitei la medicul stomatolog cu regularitate. Pentru mai multe detalii consultati pagina de Profilaxie. De asemenea, aparitia cariilor dentare se poate preveni printr-o dieta echilibrata.