Tratament Carii

Pericolul cariei dentare

Deși ar putea părea surprinzător, caria dentară a devenit cea mai comună boală în rândul copiilor și adolescenților. Cariile atacă și distrug treaptat țesutul dur dentar care cedează în timp, din cauza acțiunii bacteriilor. Printre factorii care determină apariția și accentuarea cariilor amintim consumarea unor cantități mari de dulciuri sau a altor alimente bogate în zahăr și o igienă orală necorespunzătoare.

Tratamente fără durere

Grație evoluției medicinei dentare, tratamentul cariilor este efectuat în prezent fără durere. Acest lucru este posibil datorită materialelor și tehnologiei de ultimă generație. Un exemplu în acest sens îl constituie inhalosedarea, o metodă complet neinvazivă de anestezie, care provoacă dispariția durerii și anxietății.

Cel mai bun tratament: preventia

Cariile dentare sunt depistate de către pacienți abia atunci când provoacă durere la alimente și băuturi reci, calde sau dulce. Dacă se ajunge în acest punct, caria s-a dezvoltat deja și este posibilă pierderea dintelui. Pentru a preveni acest deznodământ, este recomandat să mergeți cu regularitate la un control stomatologic

Întrebări Frecvente

Cariile dentare pot aparea sub acțiunea mai multor factori precum nerespectarea igienei orale, consumul de alimente bogate in zahar, bacteriile – lactobacilii sau streptococii și lipsa controalelor stomatologice. Netratate corespunzător, cariile dentare pot avansa și deteriora grav structura dintelui sau a nervului.

În faza incipientă, caria dentară poate fi identificată doar de către medicul stomatolog. Din acest motiv, controlul de rutină este foarte important, diagnosticarea în fazele incipiente și acționarea rapidă pentru soluționarea problemei. Tratarea cariilor este cea mai bună soluție pentru a proteja integritatea dinților sănătoși și de asemenea ajută la păstrarea danturii naturale pentru un timp îndelungat.

Prevenția cariilor se realizează cu o igienă orală efectuată corect și cu regularitate, cu o dietă echilibrată și respectând vizitele recomandate la medicul stomatolog. Pentru mai multe detalii consultați pagina de Profilaxie.