Detartrajul cu ultrasunete

Ce reprezintă detartrajul dentar?

Detartrajul implică îndepărtarea tartrului de la suprafața dinților, precum și de sub gingii. Având în vedere că procedura se realizează cu ultrasunete, detartrajul nu provoacă durere. Un alt beneficiu îl reprezintă reducerea numărului de bacterii datorită eliminării plăcii bacteriene. Ultrasunetele mai sunt utile și la îndepărtarea rezidurilor și pentru prevenția apariției bolilor parodontale.

Cum se efectuează detartrajul?

Pentru această procedură se face uz de un aparat care emite ultrasunete. Undele sunt rezultatul vibrațiilor propagate din vârful aparatului, care este folosit spre suprafața dintelui. Aceste vibrații produc fisuri în tartru și asupra plăcii bacteriene. Resturile astfel desprinse sunt îndepărtate cu un jet de apă.

Când este recomandat un detartraj?

Procedura de îndepărtare a tartrului se poate realiza o dată la 6 luni. Totuși, este recomandat ca persoanele fumătoare să apeleze la aceste opțiuni de curățare a danturii o dată la fiecare trei luni.

Întrebări Frecvente

Controlul periodic la medicul stomatolog te ajută să îți menții sănătatea orală și de asemenea să previi eventuale probleme de tipul cariilor, afecțiuni parodontale sau chiar să previi cancerul oral. Controlul realizat la un interval de 6 luni este cea mai bună modalitate pentru a avea o dantură sănătoasă.