Sigilări dentare

Ce este o sigilare dentară

Sigilarile dentare se realizează pentru a izola o suprafață dentară în vederea prevenirii cariilor dentare. Este o procedură foarte simplă, întru totul lipsită de durere și foarte eficientă pentru păstrarea sănătății dințiilor adolescenților.

În ce constă o sigilare

Primul pas îl reprezintă realizarea unui periaj profesional pentru a ne sigura că dintele pe care se aplică sigilantul este complet igienizat. Apoi, se izoleaza dintele care trebuie tratat și se aplică sigilantul.

Sigilarile reduc cu până la 90% apariția cariilor dentare și prelungesc perioada de viață a dinților. Aceste sigilări rezistă și cațiva ani, în condiții de respectare a igienei dentare și de realizare a controlului periodic la medicul stomatolog.

Zambet

Cand se recomanda procedura?

Sigilarea dentară se poate realiza atât pe dinții temporari, cât și pe cei permanenți. Aceasta procedură vizează în special dinții care prezintă relief ori sunt brăzdați de șanțuri pronunțate, fiind mai predispuși la aparatiția cariilor. Cu toate acestea, este recomandat ca sigilarea dentară să se realizeze până ce pacientul implinește vârsta de 14 ani.

Întrebări Frecvente

Periajul profesional realizat de medicul stomatolog este realizat pentru a completa igiena orală zilnică. Acesta ajută la o curățare în profunzime a plăcii bacteriene din zonele greu accesibile. De asemenea, acest periaj ajută la eliminarea unor colorații ale dinților.